Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:631995
 
Evaluation:
Published: 05.07.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Not used
Extract

Želena sveķi ir ūdenī šķīstošs polisaharīds, kuru producē mikroorganismi baktērija Sphingomonas elodea, kas ir izdalīti no elodejas auga audiem. Sākotnēji želena sveķi tika izmantoti kā želēju veidojošs līdzeklis ar kuru var aizstāt agaru cieto kultūru vidē līdz pat 120 C0 karstumu un ir noderīgas dažādu mikroorganimu audzēšanai, it īpaši termofīlo mikroorganismu audzēšanai. Lai sasniegtu tādu pašu želejas kosnistenci un izturību ir nepiciešama tikai puse no želena sveķu daudzuma salīdzinoši ar agaru
Komerciālos nolūkos tiek iegūta fermentēšanas procesā.
Kā pārtikas piedeva želena sveķi pirmo reizi lietošanai pārtika tika apstiprināti Japānā 1988. gadā, pēc tam arī citas valstis apstiprināja želena sveķus pārtikas, kosmetoloģijas un farmācijas vajadzībām. Želena sveķus pārsvarā izmanto kā biezinātāju, emulgatoru un stabilizatoru.
Želena sveķus var izmantot konditorejas izstrādājumos un maizes izstrādājumos. Galvenā želena sveķu funkcija konditorejas izstrādājumos ir nodrošināt struktūru un tekstūru. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −12,48 €
Work pack Nr. 1366872
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register