Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:786950
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.11.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 17 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
  Ražošana    3
  Izmantošana    4
  ĶĪMISKAIS SASTĀVS    5
  ENERĢĒTISKĀS UZTURVĒRTĪBAS RAKSTUROJUMS    5
  Ogļhidrāti    5
  Bioloģiski aktīvās vielas    7
  Vitamīni    7
  Minerālvielas    8
  Izmaiņas minerālvielu un vitamīnu koncentrācijā apstrādes procesā    9
  Izmaiņas ogļhidrātu proporcijām augļu nogatavošanās procesā    10
  Fenoli    10
  Antocianīdi    12
  Flavanoli    12
  Organiskās skābes    12
  Sensorās īpašības    14
  Garša    14
  Krāsa    14
  Aromātiskie savienojumi    15
  Pasaulē izplatītākās banānu šķirnes un galvenās šķirnes    17
  Interesanti    18
  Izmantotā literatūra    19
Extract

Pasaulē visvairāk augļu saražo Āzijā, tāpat arī visvairāk ābolu un arī banānu saražo Āzija, gan āboli, gan banāni katrs ir ap 15 % no visiem saražotajiem augļiem- vairāk kā 36 tūkstoši tonnu gadā katrs. Ķīna ir vislielākā augļu ražotājvalsts pasaulē un saražo ap 18% no ikgadējā kopējā pasaulē saražotā augļu daudzuma un gandrīz 30 % no Ķīnā saražotajiem augļiem ir āboli, bet banāni tikai 7%. Indijā tiek saražoti 16 % no pasaulē iegūtajiem banāniem un Indija ir pirmajā vietā banānu ražošanā, nākamā valsts pēc saražotā banānu daudzuma ir Brazīlija un Ķīna, kuras katra saražo ap 10% no kopējā banānu daudzuma Pasaulē. Tātad Ķīna ir visauglīgākā valts augļu iegūšanai un īpaši labvēlīga vieta ābolu audzēšanai.
Izmantošana

Visplašāk āboli un banāni tiek patērēti svaigā veidā kā arī žāvēti augļi. Āboli tiek izmantoti arī kā purē un ļoti bieži no āboliem arī iegūst sulu, tāpat ābolus izmanto arī želejas veidošanai, kā arī plaši āboli tiek izmantoti vīnu, sidru iegūšanai un nelielos daudzumos no ābolu sidra iegūst arī ābolu etiķi. Vēl pasaulē ābolu sulu izmanto brendija iegūšanai. Banānus savukārt izmanto arī vārītus un ceptus, bieži banānus tāpat kā ābolus lieto bērnu pārtikā, kā arī bērnu biezeņu iegūšanai.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1335116
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register