Olu defekti
Uzturam nepilnvērtīās olas
•Palielinās gaisa kamera visamz 1/3 no olas augstuma;
•Netīra, nosmērēta čaumala;
•Ieplīsusi čaumala, bet bez tecējuma pazīmēm;
•Olas baltums daļēji saplūst ar dzeltenumu;
•Dzeltenums piekaltis pie čaumalas
Tehniskās olas
Baltums ar dzeltenumu sajaucies bojāšanās dēļ;
Olai attīstijies sarkans dīglītis;
Olas saturs ir asiņains;
Olas saturs ir asiņains;
Zem čaumalas lieli nekustīgi plankumi;
Olas saturs tumšs, ar puvuma smaku.
Uz katru olas jābūt zīmogam ar šādu informāciju:
Cipars 0 līdz 3, kas raksturo olas ieguves veidu ( 0 - bioloģiskā ražošana; 1 - brīvā turēšana; 2 - brīvā dēšanas kūtī; 3- dēšana spostos);
Valsts kods - LV
Olu ražošanas uzņēmuma identifikācijas numurs Pārtikas un veteinārā dienesta reģistram ( 6 cipari) ;
Olu režotaja numurs, tomēr pieļaujams, ka tas var arī nebūt;
Individuālajos uzņēmumos ražotājam olām, kuras realizētas tirgū, jābūt tirgus veterinārā eksperta zīmogam ''pārbaudīts''.
…