Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:548990
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.04.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Visi ūdens resursi uz zemes veido biosfēras sastāvdaļu – hidrosfēru / okeāni, jūras, ezeri, upes, ūdenskrātuves, purvi, pazemes ūdeņi, ledāji, sniegs un atmosfēras ūdeni/.
Visus ūdens krājumus uz zemes var iedalīt:
1) Šķidrajos -sālsūdens; saldūdens;
2) Cietajos – saldūdens;
3) Gāzveida – saldūdens;
Tiek uzskatīts, ka uz zemes ir ~ 1.5miljardi km3 ūdens, pie kam 93.96% ir sālsūdens, kura augstais sāļu daudzums / 35g/l / liedz izmantot šo ūdeni cilvēkam pārtikā, kā arī tehniskām vajadzībā. Tomēr visslielākais saldūdens daudzums ir sakoncentrēts Antarktīdas ledājos, Grenlandē, Arktikā. Tapēc tiek uzskatīts, ka izmantojamā saldūdens resursi uz zemes ir 0.2 – 0.3% no visiem ūdens krājumiem. Protams, ka ūdens resursu sadalījums pasaulē ir nevienmērīgs./ tropiskās zonas, tuksneši un stepes utt/ Tātad ūdens trūkums ir:
ģeogrāfiskais /klimata/ faktors;
antropogēnais faktors; /cilvēka darbības rezultātā samazinās izmantojamā saldūdens daudzums, ūdens tiek piesārņots vai nekvalitatīvi attīrīts/.
Tātad, lai saglabātu ūdens resursus uz zemes ir divi galvenie virzieni: regulēt adekvātu ūdens izmantošanu /taupīt/, un jaunu attīrīšanas tehnoloģiju izveide un ieviešana. Tās nav tikai vienas pilsētas, reģiona vai valsts problemas, tā jau ir globāla problēma.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register