Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
12,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:758153
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.09.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Used
Extract

KOPSAVILKUMS
Norvēģijas restorānos tiek piedāvāti pat izsmalcināti, tostarp eksotiski starptautiski ēdieni. Norvēģijā noteikti ir jānogaršo tādi norvēģu tradicionālie ēdieni kā jēra gaļas un kāpostu sautējums, marinēts lasis („Gravlaks”), klimpas („Kumle”) vai ziemeļbrieža gaļa.
Norvēģu virtuves pamatā ir zivis un jūras produkti. Vispopulārākās ir mencas, pagatavotas visdažādākajos veidos, sālītas siļķes ar kartupeļu piedevām, cepts vai kūpināts lasis, ceptas butes un ātes, dažādi pagatavota forele, vārītas krevetes, kā arī vaļa gaļa. Ļoti liela nozīme šeit ir pienam, to norvēģi lieto ļoti lielā daudzumā. Par delikatesi tiek uzskatīts kazas siers, kā arī lācenes.
Plaši tiek lietoti arī gaļas produkti – dažādi steiki, cepeši, šniceles, savvaļas dzīvnieku gaļa, putnu gaļa. Populāras ir arī dažāda veida putras.
No dzērieniem visiecienītākais ir kafija, kuru lieto ļoti lielos daudzumos, kā arī kefīrs, jogurti un dažādu augļu kompoti. No alkoholiskajiem dzērieniem populārākie ir alus, viskijs, degvīns, džins un dažādi liķieri.


Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register