Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:635673
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.03.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Alus    4
  Alus īpašības    5
  Alus krāsa    5
  Alus blīvums    5
  Alus stiprums    6
  Alus glabāšanas ilgums    6
  Alus ražošanas sastāvdaļas    7
  Ūdens    7
  Iesals    7
  Apiņi    8
  Raugs    8
  Alus ražošana Latvijā    10
  Alus ražošanas tehnoloģijas    11
  Iesala sagatavošana alus misas ieguvei    11
  Iesala gatavošana    11
  Iesala malšana vai drupināšana    11
  Alus misas iegūšana    12
  Iejavas gatavošana    12
  Iejavas (misas) filtrēšana    12
  Misas vārīšana    13
  Misas nostādināšana jeb dzidrināšana    13
  Misas dzesēšana    13
  Alus gatavošanas process    13
  Alus (misas) raudzēšana    13
  Alus pēcraudzēšana    14
  Gatavā alus apstrāde    14
  Alus filtrācija    14
  „Dzīvā” alus rūpnieciskās ražošanas tehnoloģijas    16
  Bezalkoholiskā alus rūpnieciskās ražošanas tehnoloģijas    17
  Rūgšanas nomākšana    17
  Alkohola atdalīšana    17
  Ražošanas blakusprodukti    19
  Mitrās alus drabiņas    19
  Sausās granulētās alus drabiņas    19
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
Extract

Lopkopībā Latvijā izmanto pašlaik 2 veida alus drabiņas: mitrās un sausās granulētās.
Mitrās alus drabiņas ir produkts, kurš ir bagāts ar barojošajām vielām, bet ir ar ļoti īsu uzglabāšanas laiku: vasarā tas ir no 48 līdz 74 stundām, ziemā- vienkārši sasalst. Tādēļ uzglabājot ilgāk nekā ir ieteicams, tajā strauji vairojas kaitīgās baktērijas un pelējuma sēnītes, tādēļ tas kļūst bīstams lopu veselībai.
Sausās granulētās alus drabiņas – produkts, kura uzglabāšanas laiks ir 6 mēneši un, tas ir viegli irstošu granulu veidā. Tāpēc to daudz izdevīgāk transportēt un ērtāk izbarot dzīvniekiem nekā mitrās alus drabiņas. Sausās granulētās alus drabiņas satur līdz 2,5 reizes vairāk olbaltumvielu nekā lopbarības kvieši un to izmantojamība ir ļoti augsta visām lauksaimniecības dzīvnieku sugām. Ar sausajām alus drabiņām var aizvietot rapšu raušus, lopbarības raugu, lopbarības graudus un citas barības, kas bagātas ar olbaltumvielām, un tādējādi panākt lētāku un, pateicoties labākai izmantojamībai, efektīvāku lopbarību, kas paaugstina izslaukumu, proteīna daudzumu pienā, paātrina jaunlopu dzīvsvara pieaugumu un uzlabo lauksaimniecības dzīvnieku vispārējo veselības stāvokli.
Alus raugs
Alus raugs ir dabīgs B grupas vitamīnu, dzelzs un selēna, hroma bioloģiski aktīvas formas, proteīna (visu neaizvietoto aminoskābju) un citu mikroelementu avots. Bagātīgais B vitamīnu sastāvs labvēlīgi ietekmē nervu sistēmu, nostiprina matus un nagus, nepieciešams veselai ādai. Hroms palīdz uzturēt normālu cukura līmeni asinīs, selēns ir spēcīgs antioksidants.

Secinājumi
Es rakstot šo darbu secināju, ka alus ražošanas process ir sarežģīts un tas sastāv no vairākiem posmiem sākot no iesala sagatavošanas līdz alus pildīšanai pudelēs. Ir vairākas būtiskas atšķirības starp „dzīvā” alus ražošanu un tradicionālo, piemēram, „dzīvais” alus mazāku laiku ir uzglabājams nekā tradicionālais, kā arī „dzīvā” alus netiek pasterizēts un filtrēts. Un svarīga loma alus ražošanā ir alus īpašībām un izvēlētajām, jo pēc tām arī pircēji izvēlas alu. Visbeidzot, secināju, ka „dzīvais” alus ir dabiskāks un dotu tam priekšroku, ja man liktu izvēlēties alu, kuru iegādāties.

Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register