Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
9,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:355269
 
Evaluation:
Published: 15.04.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  KOPSAVILKUMS    4
1. A.  IECERES PAMATOJUMS    6
A.1.  INFORMĀCIJA PAR UZŅĒMUMU, TĀ STRATĒĢIJU, VADĪBU    7
A.2.  PIEDĀVĀTAIS PRODUKTS    11
A.3.  PAKALPOJUMA TIRGUS NOVĒRTĒJUMS, MĀRKETINGA PLĀNS    12
A.4.  PROBĒMAS UN RISKI    19
A.5.  IECERES ĪSTENOŠANAS KALENDĀRAIS GRAFIKS    20
2.B.  FINANSIĀLIE APRĒĶINI    21
B.1.  PIRMSDARBĪBAS UZSĀKŠANAS IZMAKSAS    21
B.2.  NAUDAS PLŪSMAS, IZMAKSU PLĀNS    21
B.3.  PEĻŅAS VAI ZAUDĒJUMU PLĀNS    25
B.4.  BILANCE    27
B.5.  PLĀNOTO FINANŠU REZULTĀTU NOVĒRTĒJUMS    27
  PIELIKUMI    28
Extract

Biznesa plāna idejas pirmsākumi meklējami tālajā 1997.gadā, kad gada vistumšāko rudens mēnesi pavadīju tālu projām no mājām, Portugālē, mācoties Eiropas Savienības Phare projekta finansētajos kursos par pārtikas nekaitīguma nodrošināšanu. Tad vēl īsti pat nenojautu, ka pavisam drīz šī tēma būs aktuāla arī Latvijā, jo pavisam drīz, 1998.gada 19.februārī tika izsludināts un 20.martā stājās spēkā Pārtikas aprites uzraudzības likums , kurš noteica minēto nekaitīguma prasību obligātu nodrošināšanu visos pārtikas aprites posmos arī Latvijā. Salīdzinot situāciju 1998.gadā, kad Latvijā pārtikas uzņēmumu bija nedaudz, ar šodienas situāciju, jāsecina, ka katru dienu tiek dibināti arvien jauni uzņēmumi un gandrīz katrs otrais ir saistīts ar pārtiku. Tātad pārtikas uzņēmumu ir ļoti daudz un ne visos strādā cilvēki ar speciālo profesionālo izglītību, kā tas bija agrāk.
Pārtikas aprite ir viena no visstingrāk reglamentētajām uzņēmējdarbības jomām un cilvēkiem, kas kā komersanti iesaistās kādā no pārtikas aprites posmiem, ir jābūt gataviem ievērot virkni normatīvo aktu prasību, gan Eiropas Savienības regulas un lēmumus, gan Latvijas likumus un Ministru Kabineta noteikumus. Atbilstoši normatīvo aktu prasībām, par pārtikas nekaitīgumu un kvalitāti atbildīgs ir pārtikas uzņēmums. Lai garantētu patērētājiem drošu un nekaitīgu pārtiku, pārtikas uzņēmumiem ir jāievieš paškontroles sistēma, kas ietver katra pārtikas aprites posma uzraudzību un analīzi, nosaka posmus pārtikas apritē, kas ir kritiski jeb bīstami pārtikas drošībai un nekaitīgumam un ievieš efektīvas kontroles un uzraudzības procedūras šajos posmos.
Biznesa iecere ir saistīta ar pakalpojumu sniegšanu – izglītojošo semināru veidā pārtikas apritē nodarbinātajām personām, ko reglamentē Latvijas valsts normatīvie akti, kā arī, lai paplašinātu vispārējās zināšanas par iespējamiem riskiem, cēloņiem un kopsakarībām, rada draudus nekaitīgas pārtikas ražošanai.
Idejas īstenošanai tiek dibināts Mikrouzņēmums, kurā strādās 4 darbinieki.
Idejas īstenošanai nepieciešamie līdzekļi ir SIA pamatkapitāls ir 2000 Ls, kas viss ir naudas līdzekļos, taču tas ir nepietiekoši, tāpēc uzņēmuma dibinātāji nolēma ņemt kredītu 15000 Ls apmērā Hipotēku bankā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −12,48 €
Work pack Nr. 1347782
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register