Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
8,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:572549
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.05.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Izmaksu Budžeta sastādīšana    6
1.1.  Izmaksu un ieņēmumu budžeta sastādīšana tekošajam gadam    6
1.2.  Līdzsvarota ražošanas iznākuma aprēķins    12
1.3.  Izmaksu un ieņēmumu budžeta sastādīšana nākamajam finanšu gadam    13
2.  VIESNĪCAS CENAS KALKULĀCIJA    16
2.1.  Peļņas sliekšņa cena vienai nakšņošanai gadā    16
2.2.  Saimnieciskās darbības gala rezultāta aprēķins    16
3.  PEĻŅAS PROGNOZE    17
4.  NOSLOGOJUMA UN CITU RĀDĪTĀJU APRĒĶINS    20
5.  OPTIMĀLĀ UZCENOJUMA APRĒĶINS RESTORĀNAM    21
5.1.  Peļņas un zaudējumu aprēķins    21
5.2.  Apgrozījums pa nodaļām    22
5.3.  Konditorijas nemainīgo izmaksu aprēķins    23
5.4.  Faktiskā un nepieciešamā izmaksu seguma noteikšana un salīdzināšana    23
5.5.  Minimālā apgrozījuma aprēķināšana    25
5.6.  Cenu politikas kontrole    25
5.7.  Jauna cenu noteikšana ēdieniem    26
  SECINĀJUMI    28
  PRIEKŠLIKUMI    28
Extract

SECINĀJUMI
• Vislielākie uzņēmuma ikmēneša un gada izdevumiem ir darbinieku darba algas.
• Uzņēmums ir orientēts uz peļņas gūšanu un cenrādī cena ir augstāka par BEP cenu, kas uzņēmumam nozīmē ilgtspējīgu nākotni.
• Viesnīcai „Bulciņas, Kūciņas un Gultiņas” pēc veiktajiem aprēķiniem veidojas uzkrājums.
• Minimālais apgrozījums, lai nosegtu visas konditorijas izmaksas ir 517411 € ir mazāks nekā pašreizējais apgrozījums pēc pārdošanas cenām 542654 €.
• Konditorijas, kafijas un tējas, kā arī saldējuma pārdošanas cenas nav pietiekami aukstas, jo tās pārsniedz nepieciešamo produktu izmaksu kvotu-42 %.
• Pēc iegūtajiem aprēķinu datiem gan restorāns, gan viesnīca strādā ar peļņu.
PRIEKŠLIKUMI

• Uzņēmumā ir jāpalielina konditorijas izstrādājumu cenas, lai uzņēmums būtu ilgtspējīgs.
• Uzņēmumam pēc aprēķinātajiem datiem nakšņošanas daudzums ir apmierinošs, kā arī cena par numuriņu ir izvēlēta pareiza, bet jāpalielina citi viesnīcas ieņēmumi.
• Konditorijai būtu jāizvērtē ēdienu pienesumu peļņas gūšanā, lai uzņēmuma konditorijas daļa spētu strādāt ar lielāku peļņu. Kā arī būtu ieteicams palielināt ēdinu pārdošanas cenas.  

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −12,99 €
Work pack Nr. 1348318
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register