Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:788719
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.11.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS APRĪKOJUMA TIRDZNIECĪBAS VĒSTURISKAIS APSKATS LATVIJĀ    5
3.  SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS APRĪKOJUMU TIRDZNIECĪBAS NOZARES KONKURENCES ANALĪZE    10
3.1  Konkurence nozares ietvaros    10
3.2.  Jauno konkurentu ienākšana tirgū    12
3.3.  Klienti    14
3.4.  Piegādātāju spēks    16
3.5.  Aizstājēj preču rašanās draudi    17
4.  BIZNESA STRATĒĢIJA – TĀLĀKAS ATTĪSTĪBAS PAMATS    18
4.1.  SVID analīze    20
4.2.  SVID matrica    23
5.  SIA „X” PAMATOJOTIES UZ TIRGUS TENDENCĒM IZVIRZĪTIE ĪSTERMIŅA UZDEVUMI    25
  SECINĀJUMI    27
  PRIEKŠLIKUMI    28
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    29
Extract

SECINĀJUMI
1. Bāra aprīkojuma tirdzniecībai ir sena vēsture, taču sabiedriskās ēdināšanas aprīkojuma tirdzniecības firmas pasaulē veidojas no 20.gs 60. gadiem, bet Latvijā lielākās šīs tirdzniecības jomas firmas darbību uzsāk laikā posmā no 1992. – 1994. gadam.
2. Tūrisms ir cieši saistīti un tieši ietekmē viesmīlības industriju un sabiedriskās ēdināšanas aprīkojumu tirdzniecības jomu, ir vērojama tendence, ka pieaug ēdināšanas uzņēmumu skaits un vienlaikus palielinās arī sabiedriskās ēdināšanas aprīkojuma tirdzniecības uzņēmumu klientu skaits.
3. Sabiedriskās ēdināšanas aprīkojuma un inventāra tirdzniecības jomā ir liela konkurence, tirgus līderpozīcijas ieņem trīs firmas SIA „X”, SIA Vitrum, SIA Arkolat. Precīzu, katras kompānijas tirgus daļu nav iespējams noteikt, jo uzņēmumi darbojas vairākās nozarēs.
4. SIA „X” klientu lielākā daļa ir atklāta tipa ēdināšanas uzņēmumi, taču ņemot vērā, ka Latvijā 1/3 uzņēmumu ir slēgta tipa uzņēmumi, jāveic pasākumi šo klientu piesaistīšanai uzņēmumam.
5. Sabiedriskās ēdināšanas aprīkojuma tirdzniecības uzņēmumu analīze liecina, ka ir tendence tirdzniecības procesā koncentrēties uz ilgstošu attiecību veidošanu ar klientiem.
6. Restorānu tīklu veidošanās, sekmē tendenci klientam ilgākā laika periodā pārdot pēc iespējas vairāk dažādu preču.
7. Ņemot vērā globalizācijas procesus pasaulē, transnacionālo kompāniju veidošanos - notiek izmaiņas šīs nozares piegādātāju starpā, kas rada izmaiņas tirgū.
8. Pēc SVID matricas uzņēmumam ir jāturpina - investēt attīstībā - jo situācija ir organizācijai labvēlīga.
9. SIA „X” sekmīgas attīstības pamatā ir plašs sortiments un sava pakalpojuma diferencēšana - specializēta HoReCa aprīkojuma un inventāra veikala izveidei. Ar šīs stratēģijas palīdzību uzņēmums akcentē konkurences pārākumu un iezīmē tendenci, ka Latvijā šajā nozarē attīstās firmas ar plašu sortimentu un veiksmīgi izvēlētu biznesa stratēģiju.
10. Realizējot izvirzītos uzdevumus uzņēmums varēs veiksmīgi izmantot iespējas, kuras ir sabiedriskās ēdināšanas aprīkojuma tirdzniecības jomā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register