Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:905911
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.01.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Kartupeļu pieņemšanas nosacījumi un kārtība cietes ražošanai    4
  Kopējais saražotais cietes daudzums uzņēmumā „Aloja – Starkelsen”    6
  Uzņēmuma struktūra, darbības principi    7
  Cietes realizācijas apjomi Latvijā un eksportam, realizācijas tendences 2001.-2006.gadam    8
  Cietes realizācijas cenas    9
  Secinājumi    10
  Literatūras saraksts    11
Extract

Latvijā kartupeļu cieti ražo Latvijas – Zviedrijas kopuzņēmums „ Aloja – Sarkelsen”, uzņēmuma jauda ir 25 tūkstoši tonnu cietes gadā, bet dienā var pārstrādāt 250 tonnas kartupeļu. Kartupeļu cietes ražošanai ir sezonas raksturs. Augstvērtīgas cietes iegūšanai nepieciešams īsā laikā pārstrādāt lielu kartupeļu daudzumu. Mūsu apstākļos sezonas garums ir 3 mēneši. Latvijā cieti ražo tikai no kartupeļiem. Eiropā vairāk pazīstama ir graudaugu ciete. Kartupeļu cietei ir vairākas priekšrocības salīdzinot ar graudaugu cieti. Tā satur vismazāk olbaltumvielas un tauku. Tai ir neitrāla garša un vislielākā ūdens saistīšanas spējas.
Ņemot vērā šīs vasaras kartupeļu ražai nelabvēlīgos laika apstākļus,2006. gadā, Baltijā vienīgā cietes ražošanas uzņēmuma SIA „Aloja — Starkelsen” cietes ražošanā sagaidāmie zaudējumi ir 63 222 latu. Uzņēmuma kopējos zaudējumus gan paredz mazākus, — 20 līdz 30 tūkstošu latu apmērā.
Uzņēmumā lēš, ka šosezon pārstrādei plānoto 20 000 tonnu vietā alojieši saņems 12 500 līdz 13 000 tonnu kartupeļu. Līdz ar to Alojai — Starkelsen būs iespējams saražot tikai aptuveni 2 500 tonnu cietes, kas ir 58 % no plānotajām 4 309 tonnām cietes.
«Ciete šogad būs mazrentabls produkts. Pieļauju, ka tās cena varētu augt par 5 līdz 10 %,» norāda SIA Aloja — Starkelsen ģenerāldirektors Andrejs Hansons. Viņš zina teikt, ka pērn cietes cena bija 350 EUR par tonnu.
„Aloja Starkelsen” ir „Lyckeby Culinar” meitas uzņēmums Latvijā un pārtāv to Baltijas valstīs.Tika dibināts 1991. gadā. Atrodas Limbažu rajonā, Alojā. „Aloja Starkelsen” ražo Alojas kartupeļu cieti un Alojas Desertu, kā arī piedāvā ļoti plašu pārtikas piedevu un garšvielu klāstu. Īpašnieks: zviedru fermeru kartupeļu audzētāju kooperatīvs „Sveriges Starkelse Producenter” – vairāk nekā 80% uzņēmuma kapitāla daļu. Apgrozijums 2002, gadā bija 3,5 miljoni latu,peļņa 143 100 latu, eksports 73%.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register