Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:197507
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.09.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Saimnieciskais dienests    4
1.2.  Saimnieciskā dienesta organizatoriskā struktūra lauku tūrisma mītnēs    5
2.  Saimnieciskā dienesta darbinieku pienākumi un uzdevumi    8
2.1.  Lauku tūrisma mītņu darbības apsekojuma rezultāti    10
3.  Mazgāšanas, dezinfekcijas līdzekļi, lauku tūrisma mītnēs    11
3.1.  Anketas apkopotie rezultāti    12
  Izmantotā literatūra    19
  Pielikums    20
Extract

Saimnieciskais dienests ir nepieciešams jebkurā uzņēmumā, kas nodarbojas ar viesu izmitināšanu. Saimnieciskais dienests tiek veidots ar mērķi, nodrošināt viesi ar komforta sajūtu. Viesim, kurš ieradies Jūsu uzņēmumā un atrodas tālu no mājām ir jāizjūt, ka par viņu rūpējas. Šīs rūpes izpaužas sarunās, istabiņu iekārtošanā un apkalpošanā. Tādā veidā teikt, ka uzņēmuma sekmīga darbība ir lielā mērā atkarīga no labi organizētas saimnieciskā dienesta darbības.[2.]
Efektīgi vadīts saimnieciskais dienests nodrošina kārtību un tīrību viesu istabiņās. Saimnieciskais dienests ne tikai sakārto istabas viesu uzņemšanai, bet arī sakopj visu uzņēmumu (ēkas un teritoriju), lai tas būtu kopumā pievilcīgs. Saimnieciskā dienesta darbība ir ļoti svarīga tūrisma mītnes normālai ikdienas darbībai. Jebkura niecīga problēma kādā saimnieciskā dienesta darbības posmā var radīt problēmas citu dienestu darbībā. Piemēram, salūstot veļas mašīnai, radīsies traucējumi istabeņu darbībā – viņas nevarēs savlaicīgi numuriņos nomainīt gultas veļu, kā arī ēdināšanas dienesta darbībā – nevarēs savlaicīgi uzklāt galdautus, var rasties arī problēmas no sanitārā viedokļa - dvieļi u.t.t.
Saimnieciskā dienesta darbība plānošanu sāk ar nepieciešamo darbinieku skaita aprēķināšanu. To veic pēc nepieciešamā darba apjoma (telpu daudzuma u.c.). Šajā plānošanas punkta svarīgi viena darbinieka pārziņa nodot tādu telpu daudzumu, kas nodrošinātu optimālu noslodzi. Redzams, ka var nodarbinot darbiniekus vienā maiņā 7 dienas nedēļā vai 5 dienas nedēļā. [1.]
Vidēji astoņu stundu darba laikā istabenēm jāiztīra 15 -20 numuriņi. Pēc lielāka numuru skaita istabenes tiek organizētas komandās. Katrai komandai tiek iedalīta viena vecākā istabene, kas sadala darbus savā komandā un raugās, lai tie tiktu sekmīgi izpildīt, bet viesu mājās un lauku tūrisma mītnēs tas nav nepieciešams, jo nav pieejami tik daudzu istabiņu skaits. [3.]…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register