Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:331660
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.11.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ilgstspējīga attīstība gastronomiskā tūrismā
Ēdienam ir potenciāls būt par vienu no ilgtspējīga tūrisma attīstības stūrakmeņiem, sekmēt autentisku tūrisma produktu izveidi, stiprināt vietējo ekonomiku, veidot videi draudzīgu infrastruktūru.
Gastronomiskais tūrisms ir viens no labākajiem “think global, act local” piemēriem. Ir liela sabiedrības daļa, kura pērk tikai tādus pārtikas produktus, kuri ir ražoti uz vietas, lai atbalstītu vietējos ražotājus un pasargātu apkārtējo vidi, izvairoties pirkt pārtikas produktus, kuri ir importēti no tālienes.
“Katrs tūrists ir potenciāls gastronomiskais tūrists, jo katram brīvdienās ir arī jāēd.”
Mūsdienās tūrisma galamērķi sāk apzināties tos daudzos pozitīvos efektus, kurus var iegūt, sasaistot vietējos ražojumus ar tūrisma galamērķi un otrādi. Domājams, ka nākotnē pieaugs pieprasījums pēc vietējiem, konkrētajai vietai raksturīgajiem produktiem, kuri tiks pārdoti kopā ar noteiktu stāstu no tās vietas, kur šis ražojums ir tapis, tādējādi sasaistot tūrisma galamērķa kultūru un vērtības ar šo produktu.
Gastronomiskā tūrisma nozare piedzīvo strauju attīstību. Vietējā un reģionālā pārtikas produktu ražošana spēlē svarīgu lomu tūrisma galamērķa attīstībā. Šo produktu izmantošana palīdz veidot un nostiprināt tūrisma galamērķa identitāti un teritorijai piesaistīt papildus ekonomiskos labumus. Vietējie ražotāji var spēlēt svarīgu lomu vietējo ražojumu popularizēšanas, piegādes un izplatīšanas tīklu veidošanā.
Restorāni, kuri piedāvā ēdienus, kas gatavoti no vietējiem produktiem, palīdz veidot izpratni par konkrēto galamērķi, it īpaši laukos, kur tūristiem ir iespējas gūt tiešu pieredzi par vietējiem dabas resursiem un to izmantošanu.
Par mērķi izvirzot ilgtspējīgu tūrismu, vietējiem un reģionālajiem ražojumiem ir jākļūst par tūrisma galamērķa attīstības sastāvdaļu. Lietojot tūrisma galamērķī radītos vietējos produktus, tiek mazināta ietekme uz vidi, jo samazinās pārvadājumu apjoms un tūristi līdz ar to atstāj mazāku ekoloģiskās pēdas nospiedumu. Un šis nospiedums ir vēl mazāks, ja minētie pārtikas produkti ir saražoti videi draudzīgā veidā. Bez tam, vietējo produktu izmantošana palīdz stiprināt vietējo ekonomiku un veicināt ražošanu, tādējādi atbalstot vietējās sabiedrības labklājību. Sasaistot produktus un pakalpojumus ar pašu tūrisma galamērķi, mēs radām šo produktu unikalitāti un stiprinām galamērķa identitāti, kuru nevar atdarināt.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1326749
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register