Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:810651
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.03.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Izmaksu budžeta sastādīšana    4
1.1.  Dati par uzņēmumu    4
1.2.  Viesnīcas „AMADEOUS” ieņēmumu un izdevumu budžets 2009. gadam    4
1.3.  Viesnīcas „AMADEOUS” ieņēmumu un izdevumu budžets 2010. gadam    7
1.4.  Darbinieku algas    8
1.5.  Viesnīcas „AMADEOUS” ieņēmumu un izdevumu budžets 2010.gadam    9
2.  Viesnīcas cenas kalkulācija 2010. gadam    11
3.  Peļņas prognoze 2009.gadam    13
4.  Noslogojuma un citu rādītāju aprēķins 2009. gadam    16
5.  Optimālā uzcenojuma aprēķins restorānam    17
5.1.  Peļņas un zaudējumu aprēķins, Ls    17
5.2.  Apgrozījums pa nodaļām, Ls    18
5.3.  Nemainīgo izmaksu aprēķināšana, Ls    19
5.4.  Faktiskā izmaksu seguma noteikšana    19
5.5.  Nepieciešamā izmaksu seguma faktora noteikšana    20
5.6.  Nepieciešamā un faktiskā izmaksu seguma salīdzinājums    20
5.7.  Rezultātu apkopošana    20
5.8.  Minimālā apgrozījuma aprēķināšana    21
5.9.  Cenu politikas kontrole    21
5.10.  Produktu izmaksu kvotu aprēķināšana segmentiem    21
  Priekšlikumi    23
  Secinājumi    23
  Izmantota literatūra    24
Extract

Eiropā un visā pasaulē tūrisms ir viena no vadošajām un visstraujākajām izaugsmes nozarēm un tiek uzskatīts par stratēģisku ekonomiskās attīstības un nodarbinātības prioritāti. [4.]
Latvijā tūrisma nozares straujā attīstība šobrīd tika apstādināta. Ekonomiskā situācija valstī skara arī šo nozari. Samazinās gan vietējo, gan ārvalstu tūristu skaits. Līdz ar to ka viesnīcu skaits ir palielinājies, noslogojums ir tajās samazinājies. Ir prognozējama turpmāka viesnīcu bankrotēšana.
Tomēr šai situācijai ir savi plusi. Vairāk tiek pievērsts uzmanības pakalpojuma un produkta kvalitātei, kā arī darbinieku profesionalitātei. Daudzas viesnīcas un ēdināšanas uzņēmumi bankrotēs, bet līdz ar to savu darbību turpinās stiprākie uzņēmumi, konkurētspējīgi.
Kā vēl viens faktors, kas apdraudēja viesmīlības nozari, ir PVN likmes paaugstināšana izmitināšanas pakalpojumiem no 5 % līdz 21 %.
Krīzes ietekmē cilvēki izvēlas vairāk pamatpakalpojumus- naktsmītnes un ēdināšanu. Ieguvēji ir lauku tūrisma uzņēmēji, kas piedāva tieši šos pakalpojumus par konkurētspējīgu cenu. Mainās lauku tūrisma pakalpojumu cenas. Lauku mājās, kur pamata piedāvājums ir nakšņošana un brokastis, cenas kritušās par 15–20%, brīvdienu kotedžās – vidēji par 15%. Viesu namos cenas samazinātas vidēji par 30%. [3.]…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register