Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:976379
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.05.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
1.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums    3
2.  Apmeklētāju skaita aprēķins    7
3.  Sortimenta minimuma sastādīšana    10
4.  Porciju skaita aprēķins    12
5.  Ēdienkartes sastādīšana    14
6.  Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde    18
6.1.  Izejvielu pirmapstrāde    18
6.2.  Garšvielu raksturojums    19
6.3.  Tehnoloģiskā karte Nr.1    20
6.4.  Tehnoloģiskā karte Nr.2    22
6.5.  Tehnoloģiskā karte Nr.3    24
6.6.  Tehnoloģiskā karte Nr.5    26
6.7.  Tehnoloģiskā karte Nr.28    28
6.8.  Tehnoloģiskā karte Nr.8    30
6.9.  Tehnoloģiskā karte Nr.22    32
6.10.  Tehnoloģiskā karte Nr.13    34
6.11.  Tehnoloģiskā karte Nr.6    36
6.12.  Tehnoloģiskā karte Nr.21    37
7.  Ēdiena izejvielu izmaksu aprēķins    38
8.  Ēdienu kvalitātes izvērtējums    40
9.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins    44
10.  Izejvielu prečziniskais raksturojums    52
  Kopsavilkums    54
  Pielikums    56
Extract

IEVADS
Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības specialitātes studentu vidū ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģisko procesu dokumentācijas izstrādes aktualitāte ir saistāma ar to, ka ikvienam, kas darbojas pārtikas aprites ķēdē, ir vēlamas iemaņas un paplašinātas zināšanas par tehnoloģiskajiem procesiem, kas norit uzņēmumā. Neatkarīgi no tā, kādā amatā tiek plānota karjera sabiedriskās ēdināšanas jomā, šī kursa darba izstrādes gaitā iegūstamās iemaņas ir būtiskas ikvienam ķēdes posmam. Uzņēmuma vadītājam ir jānodrošina darba organizācija ar minimāliem zudumiem, kā arī produkta nekaitīgums patērētājiem, turklāt jānes pilna atbildība. Servisa darbiniekiem savukārt ir jāpārzina ēdienkarte, piedāvāto ēdienu sastāvdaļas un sagatavošanas paņēmieni, nodrošinot veiksmīgu komunikāciju starp patērētāju un uzņēmumu. Autore ir izvēlējusies kursa darba laikā izstrādāt pasaulē pazīstama ķēdes uzņēmuma Hard Rock Cafe ēdienkarti, kurš pagaidām nav pārstāvēts Rīgā, taču ir iemantojis atzinību un labu slavu gan Amerikas Savienotajās Valstīs, gan vairumā Eiropas valstu galvaspilsētās. Uzņēmuma ēdienkarte ir autentiska visās uzņēmuma filiālēs, dažviet ir pieejami konkrētā apvidus Hard Rock Cafe oriģinālo ēdienu reģionāli un specifiski atvasinājumi. Autore ir bijusi nodarbināta kā viesmīle SIA „Vēl vairāk saules”, kur tika iegūts priekšstats par itāļu tautas virtuvi, kā arī augsta līmeņa ēdināšanas uzņēmumā Krētas salā, Grieķijā, kas deva vēl vērtīgāku pieredzi apkalpošanas sfērā un ļāva tuvāk iepazīt ražošanas procesus un to specifiku saistībā ar Vidusjūras zemju uzturu. Ceļojot pa ASV un Eiropu, ir gūti spēcīgi iespaidi kā klientam tieši Hard Rock Cafe franšīzes uzņēmumos, kas bijis pamatā kursa darba tēmas izvēlei.

1. ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS
Lai gan Rīgā ir pietiekams daudzums sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu, autore ķēdes uzņēmumam Hard Rock Cafe Riga redz lielu potenciālu un neaizpildītu vietu Rīgā sniegto ēdināšanas un izklaides pakalpojumu jomā. Pirmkārt, franšīzes uzņēmuma atvēršana garantē atpazīstamību un līdz ar to klientu pieplūdumu, otrkārt, Rīga ir Latvijas tūrisma centrs un pēc autores domām citu Eiropas pilsētu vidū tūristu pieplūduma ziņā sevi ir attaisnojusi, esot viens no iztrūkstošajiem Hard Rock Cafe tīkla posmiem Eiropas tirgū.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,98 €
Work pack Nr. 1315075
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register