Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:956599
 
Evaluation:
Published: 21.03.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Vienalga cik vienkāršs vai dārgs vīns būtu, tas tiek rūpīgi izraudzīts, lai pēc iespējas labāk papildinātu ēdienu. Pie uzkožamajiem vai zivīm pasniedz baltvīnus (bianco), bet sarkanvīnus (rosa) pasniedz pie uzkožamajiem un gaļas. Saldākais deserta vīns tiek pasniegts pie deserta. Vīnu dzer kā pusdienās, tā vakariņās, jo Itālijā vīns tiek uztverts kā pārtikas produkts, tam jābūt aromātiskam, un tas jādzer ar baudu un nekad, lai piedzertos. Visbiežāk teiktais tosts ir ”salute” (uz jūsu veselību), bet neformālākā situācijā tiek lietots arī tosts ”cin-cin”.
Itāliešu ēdienus parasti pasniedz šādā secībā: antipasto (uzkožamie, kas rosina ēstgribu, piemēram, pastētes un augļi), zupa, pasta (parasti neliela porcija makaronu), galvenais ēdiens (parasti gaļa vai zivis), ko bieži pasniedz ar dārzeņiem, pēc tam salāti, siers, saldais ēdiens, augļi un maltītes beigās espreso, kā arī citi dzērieni.
Ievērojiet, ka ēdiena porcijas parasti ir nedaudz mazākas kā daudzviet Eiropā, bet lielāks ir ēdienu skaits gan pusdienās, gan vakariņās, jo itāļiem svarīga ir nevis ēdienu kvantitāte, bet to kvalitāte, kā arī svarīgi ir atcerēties, ka Itālijā nav pieņemts staigāt pa ielām un ēst.
Nobeigumā gribētu uzsvērt, ka uzvedība pie galda un ēšanas kultūra ir saistīta un atkarīga no pieklājīgas uzvedības pamatnosacījumiem, ēšanas prasmes, prasmes sēdēt pie galda, prasmes pieklājīgi ēdienu pasniegt, uzlikt uz šķīvja, prasmes lietot dažādus galda piederumus. Pieklājīgi uzvesties pie galda, kulturāli ēst un prasmīgi lietot galda piederumus jāmāk gan ikdienā, gan viesībās un pieņemšanās, gan vienatnē, gan arī sabiedrībā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register