Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:120592
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.07.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma raksturojums    4
1.1.  SIA „Āma” pamatdarbība    4
1.2.  Izejvielu bāze    4
1.3.  Uzņēmuma darbības rajons    6
2.  Ražošanas iekārtas    7
2.1.  Uzņēmumā izmantojamās iekārtas    7
2.2.  Iekārtu raksturojums    7
2.2.1.  Kūpināšanas vārīšanas kamera    7
2.2.2.  Kūpināšanas krāsnis    8
2.2.3.  Gaļas vakuuma masētājs    9
2.2.4.  Gaļas sālīšanas inžektors    9
2.2.5.  Pildspiede    10
2.2.6.  Kuteris    11
2.2.7.  Gaļas maļamā mašīna    11
2.2.9.  Klipsators    12
3.  Gaļas produktu ražošanas tehnoloģijas, un gatavošana    14
3.1.  Produktu apstrādes veidi    14
3.2.  Produktu vārīšana ar tvaiku    14
3.3.  Produktu kūpināšana    14
3.4.  Produktu sālīšana, ar sauso, un slapjo sālīšanas metodi    15
4.  Desu izstrādājumu gatavošana    16
4.1.  Desu masas gatavošana    16
4.1.1.  Desu receptūras    16
4.2.  Karsti kūpinātas salami desas gatavošanas shēma, un apraksts    17
4.3.  Augstākā labuma sardeļu gatavošanas shēma, un apraksts    19
5.  Ražošanas vadīšana    22
5.1.  HACCP sistēma uzņēmumā    22
  Secinājumi un priekšlikumi    23
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    24
Extract

1. UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS
1.1. SIA „Āma” pamatdarbība
Gaļas pārstrādes uzņēmuma galvenā pamatdarbība ir gaļas produktu ražošana, un tirdzniecība. Uzņēmums galvenokārt ražo desu izstrādājumus, un dažāda veida kūpinājumus, izmantojot dažāda veida gaļas izejvielas, un dabīgus garšvielu maisījums.
Uzņēmums ražo šādus desu izstrādājumus:
Vārītās desas (cīsiņus, sardeles)
Pusžāvētās desas
Dūmdesas
Vārīti kūpinātās desas
Uzņēmums ražo šādus kūpinātus gaļas izstrādājums:
Cūkgaļas krūtiņas
Kakla, muguras karbonādes (kūpina veselā veidā, un šķēlēs)
Cūku vaigi
Ribas
Speķi ar ādu, un bez ādas
Cūku stilbus
Ruletes
Šķiņķus
Vistu stilbus, šķiņķus
Filejas
Ražotnei blakus atrodas veikals kur visa gatavā produkcija tiek realizēta, papildus veikalā tirgo arī cita veida pārtikas produktus.

1.2. Izejvielu bāze
Galvenās izejvielas uzņēmumā:
Bekona cūkas – svars 100 kg, speķis 2 cm
Gaļas cūkas – svars 150 kg, mazs speķa, daudz liesuma
Speķa cūkas – speķis 5 cm
Uzņēmums vairāk iepirka bekona cūkas, dienā parasti atkauloja 6 – 10 cūku liemeņus, pēc atkaulošanas gaļu sadalīja pa šķirām, un daļu, nosūtīja uz veikalu, gaļas atgriezumus, un izstrādājumus, nolika sālītavā. Gaļas, un speķa cūkas iepirka atsevišķos gadījumos.
Galvenās gaļas izejvielas, gaļas izstrādājumu ražošanā:
1. šķiras liellopu gaļa - tiek iegūta no pakaļējā izcirtņa liesās daļas. Galvenokārt sastāv no muskuļaudiem, un olbaltumvielām, kā arī nedaudz redzamiem saistaudiem, un taukaudiem.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register