Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:125779
 
Evaluation:
Published: 11.05.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 10 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3-4
I.  Uzturvērtība    5
II.  Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums    6
III.  Iedalījums    7
IV.  Tējas pagatavošana    8
V.  Uzturvielu izmaiņas    8-9
VI.  Recptūras    10-11
1.  Tējas groks    10
2.  Indiešu garšvielu tēja    11
VII.  Ēdiena pasniegšanas raksturojums    12-16
1.  Ar ko dzert tēju?    12-14
2.  Tējas trauki    15
3.  Uzglabāšana , realizācijas laiks    15
4.  Kvalitātes rādītāji    16
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Extract

Tēja ir fantastisks dabisks produkts, ko cilvēce pazīst jau gadsimtiem ilgi. Uzskata, ka tējas vēsture sākusies Ķīnā, kur to atklāja pirms vairākiem tūkstošiem gadu. Joprojām miljoniem cilvēku pasaulē nevar iedomāties ne dienu bez tasītes tējas.    Un tēja nav tikai lielisks dzēriens slāpju remdēšanai jebkurā dienas laikā. Lai saglabātu labu veselību, katru dienu nepieciešams uzņemt pietiekoši daudz ūdens (vismaz 1,5 litrus ūdens dienā). Tējas dzeršana labvēlīgi ietekmēs ūdens balansu gan jūsu ādā, gan visā ķermenī kopumā. Tēja bez piena, citrona vai cukura ir veselīgs dzēriens un tajā nav kaloriju.
Tējas krūms ir Kamēliju cilts mūžzaļš augs. Camellia Sinensis un Camellia Sinensis Assamica – tās ir divas sugas, no kurām tiek vāktas tējas lapas. Tropiskais vai subtropiskais klimats un auglīgā augsne – divas lietas, kas nepieciešamas, lai veiksmīgi audzētu tēju. Raža parasti tiek audzēta kultivētās plantācijās kalnu nogāzēs, noteiktā augstumā, kuram ir vērā ņemama nozīme tējas kvalitātes noteikšanā. Jo augstāk tēja aug, jo augstāka tās kvalitāte. Ķīna un Indija ir pasaules lielākās tējas audzēšanas valstis, kopā saražojot pusi no globālās tējas produkcijas. Ražas novākšana sākas, kad tējas augs ir apmēram četrus gadus vecs. Lapas parasti tiek vāktas ar rokām, padarot ražas novākšanu par procesu, kurā intensīvi tiek iesaistīts darbaspēks. Atsevišķos reģionos, kur darbaspēks ir ierobežots, roku darbs tiek aizstāts ar tehniku, taču raža, kas novākta šādā veidā, pašos pamatos var zaudēt kvalitāti. Tējas novākšana var notikt jebkurā gadalaikā, taču tējas lapas vislabākās ir tieši sausajā musonu sezonā.
Tējas ražas novākšanā tiek pielietoti trīs paņēmieni: tradicionālā novākšana – kad tiek plūktas divas lapas un viens pumpurs, vidējā novākšana (trīs lapas un viens pumpurs) un rupjā novākšana (četras lapas un viens pumpurs uz zara). …

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register