Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:136076
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.03.2009.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Miltu galvenā sastāvdaļa ir ogļhidrāti, galvenokārt ciete. Jo augstāka kviešu vai rudzu miltu šķīra, jo cietes ir vairāk. Zemākās šķiras miltos ir daudz celulozes, taukvielu, olbaltumvielu, minerālvielu un vitamīnu daudzums.
Visvērtīgāka miltu sastāvdaļa ir olbaltumvielas. No to ķīmiskā sastāva un daudzuma ir atkarīga miltu enerģētiskā vērtība un pielietojums maizes cepšanai. Vislielākā nozīme ir kviešu miltu olbaltumvielām, kas, sajaucoties ar ūdeni, uzbriest un veido lipekli, kurš tehnoloģiski ir visvērtīgākā miltu sastāvdaļa. Rudzu milti lipekli neveido, bet tie satur gļotvielas – ogļhidrātus, kas nodrošina miltu mīklas veidošanos.
Miltos ir maz taukvielu – tikai 1-2%. Vairāk to ir zemāko šķiru miltos, jo tajos ir vairāk aleirona kārtas un dīglīša daļiņu. Miltu taukvielas strauji oksidējas un sarūgtē, piešķirot miltiem nepatīkamu rūguma garšu un smaku.
Miltos ir B1, B2, PP, E vitamīni.
No minerālvielām miltos ir nātrija, kālija, kalcija, magnija, fosfora un dzelzs savienojumi.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register