Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:157112
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.05.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Tortes “Suflē” foto    4
  Īss apraksts par izmantotajām izejvielām    5
  Aukstais biskvīta mīklas gatavošnas paņēmiens    7
  Parīzes biskvīta gatavošanas tehnoloģija    8
  Siltais biskvīta mīklas gatavošanas paņēmiens    10
  Šokolādes biskvīta gatavošanas tehnoloģija    11
  Biskvīta mīklas veidošana un cepšana    13
  Suflē krēma gatavošanas tehnoloģija    14
  Mitrināšanas sīrupa gatavošanas shēma    15
  Tortes veidošanas shēma    16
  Kalkulācijas karte    17
  Tehnoloģiskā karte    18
  Plastiskās masas gatavošana    19
  Tortes salikšana    20
  Secinājumi    21
  Izmantotā literatūra    22
Extract

Milti ar vidēju lipekļa daudzumu. Ja milti ar „stipru” lipekli, tad izstrādājumi iznāk blīvi un maz poraini. Ja izmanto miltus ar „vāju” lipekli, tad izstrādājumi ir ļoti drupeni. 30-50% no visa miltu daudzuma var aizvietot ar kartupeļu cieti. Ciete cepšanas laikā vairāk nekā milti saista ūdeni, ūdens mazāk iztvaiko un izstrādājumi no biskvīta mīklas ir ar vienādām porām, mazāk drūp griešanas laikā.
Olas. Olu svaigumam biskvīta gatavošanā ir ļoti liela nozīme. Ilgi uzglabātas olas grūtāk sadalīt baltumos un dzeltenumos, tās zaudē spēju saistīt gaisu putošanas laikā. Biskvīta gatavošanai var izmantot svaigas veselas olas vai arī olu melanžu. Olu baltums jāatdala no dzeltenuma tā, lai baltumam nebūtu nekāda dzeltenuma piejaukuma. Parasti receptūrās dzeltenuma un baltuma attiecības ir vienādas. Ja biskvīta gatavošanai ņem vairāk olu dzeltenuma, tad biskvīts būs maigs, porains, bet cietāks. Lai biskvīts būtu vieglāks, irdenāks, tad vēlams gatavošanai vairāk ņemt olu baltumus.
Vislabāk saputojas 8-10 dienas vecas olas. Ja izmanto olas, kas izdētas agrāk kā pirms 24 stundām, tad tās slikti uzputojas.
Sviests. Ir cieta piena tauku un ūdens emulsija, ko iegūst no piena vai krējuma. Tas vidēji satur 82% tauku un drīkst saturēt ne vairāk kā 16% ūdens. Salīdzinājumā ar citiem pārtikas taukiem sviestam ir izteikti labas garšas īpašības. Pēc iegūšanas paņēmiena izšķir skābkrējuma un saldkrējuma sviestu. Lietošanā praktiskas atšķirības nav. …

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register