Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:202856
 
Evaluation:
Published: 13.01.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  SALDĒJUMA RAŽOŠANAS IZEJVIELU RAKSTUROJUMS    4
1.1.  Piens    4
1.2.  Saldais krējums    4
1.3.  Cukurs    5
1.4.  Stabilizatori    6
2.  TEHNOLOĢISKO PROCESU APRAKSTS    7
2.1.  Saldējuma ražošanas tehnoloģisko procesu shēma    7
2.2.  Saldējuma ražošanas tehnoloģisko operāciju pamatojums    8
3.  SALDĒJUMA RAŽOŠANAS PROCESA TEHNOLOĢISKĀS IEKĀRTAS    9
3.1.  Piena transportēšanas mašīna    9
3.2.  Piena pieņemšanas stacija    9
3.3.  Elektromagnētiskais plūsmas mērītājs    10
3.4.  Centrbēdzes sūknis    11
3.5.  Piena dzesētājs    12
3.6.  Piena uzglabāšanas tvertne    13
3.7.  Piena sildītājs    14
3.8.  Piena separators    15
3.9.  Maisījuma sagatavošanas tvertne    16
3.10.  Zobratu sūknis    17
3.11.  Filtri    18
3.12.  Saldējuma pasterizators    18
3.13.  Homogenizators    19
3.14.  Nogatavināšanas tvertne    20
3.15.  Frīzeris    21
3.16.  Pildīšanas un iepakošanas iekārta    22
3.17.  Ātrsaldēšanas iekārta    23
3.18.  Uzglabāšana    24
4.  JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA PAR SALDĒŠANAS IEKĀRTĀM    25
4.1.  3D saldēšanas iekārta    25
4.2.  Spirālveida saldēšanas iekārta    26
  SECINĀJUMI    28
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    29
  PIELIKUMS    30
Extract

Priekšrocības šādai iekārtai ir viegli pielāgojama dažādiem tehnoloģiskajiem procesiem, iespēja produktu ievadīt un izvadīt plūsmā. Negatīvais aspekts spirālveida saldēšanas iekārtai ir, ka nevar saldēt apaļus, viegli ripojošus produktus (zirņus, ogas u.c.), jo uz šīs spirālveida lentas nav iespējams uzlikt plauktiņus, kas apturētu ripojošus produktus.
Salīdzinot šīs divas saldēšanas iekārtas un ražošanas procesā paredzēto ātrsaldēšanas iekārta (skat. 3.17. nod.), vispiemērotākā ir ātrsaldēšanas iekārta. Jo 3D saldēšanas iekārta nav paredzēta darboties plūsmā un spirālveida saldēšanas iekārta ierobežotu ražoto saldējumu formu dažādību, kas būtu piemēroti šāda tipa sasaldēšanai. Ātrsaldēšanas iekārtā ir iespējams saldēt jebkādas formas saldējumus, kas dod iespēju paplašināt un neierobežot produkcijas veidu un klāstu. 

SECINĀJUMI
1. Saldējuma ražošanas tehnoloģijas strauji attīstās un netiek pielietots vairs tika liels roku darba spēks, iekārtas tiek automatizētas.
2. Lai samzinātu ražošanas izmaksas, piena tauki tiek aizstāti ar augu taukiem, tad ir aizliegts uz etiķetes norādīt, ka tas ir piena vai krējuma saldējums.
3. Plānojot savu ražotni, ļoti svarīgi ir izvēlēties ekonomiskas, ražīgas un efektīvas iekārtas, kas varētu tikt izmantotas daudzu gadu garumā.
4. Iekārtām plūsmas līnijā ir jāatbilst ražības parametriem, lai tās darbotos homogēnā sistēma.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register