Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:226013
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.07.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Skābpiena produktu iedalījums    3
2.  Skābpiena produktu ražošanas bioķīmiskie pamati    4
3.  Skābpiena dzērieni    5
4.  Skābpiena produktu mikrobioloģija    13
4.1.  Ar mezofilo pienskābes baktēriju ieraugiem pagatavojamie skābpiena produkti    14
4.2.  Ar termofilo pienskābes baktēriju ieraugiem pagatavojamie skābpiena produkti    15
Extract

Acidofilais piens
Acidofilajā pienā atšķirībā no acidofilā rūgušpiena ir tikai acidofilās nūjiņas, tāpēc tam ir lielākas ārstniecības spējas.
Lai neveidotos staipīgs produkts, gļotainās rases kombinē ar bezgļotainajām ( attiecībā 1:5). Šajā gadījumā produktam ir skāba krējuma konsistence.
Acidofilo pienu plaši lieto medicīnā un lopkopībā kā kuņģa un zarnu slimību profilakses un ārstniecības līdzekli.
Acidofilā pasta ir diētisks ārstniecības skābpiena produkts, kuru lieto, ārstējot kuņģa un zarnu slimības. To pagatavo no pasterizēta pilnpiena, saskābējot to 40-50 oC temperatūrā ar acidofilo baktēriju tīrkultūrām. Pēc saskābēšanas pastu iepilda maisos un ļauj notecēt suliņām.acidofilajai pastai ir viendabīga, skāba krējuma konsistence un tīra, skābpiena garša; skābums 200-300 oT.
Uzglabājot acidofilo pastu īpaši augstā temperatūrā, tai bieži rodas spirta garša; to izraisa saharozes pārraudzētāji raugi. Pagatavojot acidofilo pastu, tehnoloģiskā procesa visās stadijās jāievēro tīrība; līdz realizācijai pastu uzglabā zemā ( no 0 līdz 10 oC) temperatūrā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register