Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:233140
 
Evaluation:
Published: 24.02.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  Uzņēmuma raksturojums    3
  Apmeklētāju skaita aprēķins    4
  Sortimenta minimuma sastādīšana    5
  Sortimenta minimuma sastādīšana    6
  Ēdienkartes sastādīšana    7
  Ēdienu receptūru sastādīšana    9
  Dienā nepieciešamo pārtikas produktu daudzums    21
  Ēdienu pašizmaksas aprēķins    27
  Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums    28
  Ēdienkartes pašizmaksas izvērtējums    30
  Secinājumi    34
  Izmantota literatūra    35
Extract

Kursa darba uzdevums- sastādīt ēdienkarti noteiktam uzņēmumam un dot tās izvērtējumu.
Ēdienkartē ir jāuzskaita plašo auksto ēdienu, karsto ēdienu, pirmo ēdienu, deserta, kā arī karsto un atspridzinošo dzērienu klāstu, kas tiek piedāvāts apmeklētājiem katru dienu, jebkurai gaumei un makam.
Rakstot šo kursa darbu mēs iemācīsimies pareizi izveidot ēdienkarti, aprēķināt apmeklētāju skaitu, nepieciešamo ēdienu un produktu skaitu vienai dienai, kā arī sastādīt ēdienu receptūras, tehnoloģiskās kartes un kalkulācijas.
Šis zināšanas ir nepieciešamas jebkura ēdināšanas uzņēmuma pilnvērtīgai darbībai.
Izstrādājot šo darbu, mums tiek sniegta lieliskā iespēja papildināt savas zināšanas ēdināšanas nozarē, kas varētu noderēt mūsu profesijā nākotnē.
Vispārīgs kafejnīcas raksturojums: Kafejnīca no citiem ēdināšanas uzņēmumiem (ēdnīcas, restorāni, kafetērijas, bufetes, ātrās apkalpošanas uzņēmumi u.c.) atšķiras ar interjeru, mēbelēm, galda traukiem un piederumiem. Var būt ar pilnu vai daļēju pašapkalpošanās, daļēju apkalpošanu un pilnu apkalpošanu. Augstāka līmeņa kafejnīcas atbilst vidēja servisa restorānam. Parasti tirgo ēdienus un dzērienus par zemām un vidējām cenām. Var būt vispārējas vai specializēta (saldējuma, konditorejas utt.) tipa kafejnīcas.
Darbā aprakstīta kafejnīca atbilst augstāka līmeņa kafejnīcas standartam.
Kaut arī tas nav pilsētas centrs (kafejnīcas atrašanas vieta- Rīgas rajons- Ķengarags), jāatzīst, ka kafejnīca atrodas visai interesantā un arī ar transportlīdzekli labi pieejamā vietā. Šai kafejnīcai tuvumā atrodas pilsētas iedzīvotājiem svarīgas un nepieciešamas iestādes, kā ambulance, 52.vidusskola, policija u.c., kuras nodarbina ievērojamu skaitu cilvēku, no kuriem vismaz daļa varētu kļūt par kafejnīcas pastāvīgajiem klientiem.
Kafejnīca piedāvā klientiem gan ieturēt maltīti, gan izklaidēties. Un tomēr tas viss nav sajaukts kopā un katrs var brīvi izvēlēties kā pavadīt savu brīvo laiku. Līdz ar to šķiet klientu loku izvēlas pēc vecuma grupā, vispirms jau vēršoties pie vienas no atsaucīgākajām un skaitliskā ziņā Kengaragā vislielākās klientu grupas – jauniešiem. Šī vieta pievilcīga šķiet arī klientiem aptuveni vecuma grupā no 25 – 35 gadiem. Bet pati kafejnīca vairāk piesaista vidējā slāņa pārstāvjus bez vecuma ierobežojuma, kas prot novērtēt kafejnīcas patīkamo atmosfēru. Vietu skaits- 50, uzņemuma darba laiks-no 8.00 līdz 23.00. Nedēļas nogalē tiek rīkoti vakari ar dzīvo mūziku. Tad apmeklētāju esot visvairāk, tāpēc klienti galdiņus var rezervēt jau iepriekš. Kafejnīcas telpās tiek rīkoti arī slēgtie vakari dažāda veida svinībām, piemēram, bērēm, kāzām, jubilejām u.c.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register