Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:242519
 
Evaluation:
Published: 24.10.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums    5
2.  Apmeklētāju skaita aprēķins    6
3.  Sortimenta minimuma sastādīšana    9
4.  Porciju skaita aprēķins    10
5.  Ēdienkartes sastādīšana    12
6.  Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde    14
7.  Ēdienu izejvielu izmaksu aprēķins    24
8.  Ēdienu kvalitātes izvērtējums    25
9.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķināšana    2
10.  Izejvielu prečziniskais raksturojums    42
  Kopsavilkums    45
  Izmantotā literatūra    46
Extract

KOPSAVILKUMS
Izstrādājot ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentāciju jāņem vērā dažādi kritēriji, piemēram, ēdināšanas uzņēmuma tips, atrašanās vieta, apkalpošanas veids, blakus esošo ēdināšanas uzņēmumu piedāvājums, gadalaiki un citas iezīmes.
Tieši ēdienkarte ir vislabākais ēdināšanas uzņēmuma raksturojošais lielums, tāpēc jāizvērtē, kādi ēdieni būtu vispiemērotākie, lai tos varētu prasmīgi un pareizi pagatavot un piedāvāt par atbilstošu un pieņemamu cenu. Pēc ēdienkartes piedāvājuma tiek veikta pārējā dokumentācija, tiek rēķinātas- tehnoloģiskās, kalkulācijas kartes, tehnoloģiskās shēmas, nepieciešamais izejvielu daudzums u.c. Izvērtējot ēdienu kvalitāti, var uzzināt vai nav jāveic korekcijas ēdienkartē, ja, piemēram, ēdiens ir maz pieprasīts vai nav vizuāli baudāms.
Šo darbu rakstot tika veikts:
uzņēmuma raksturojums;
atbilstoša ēdienkartes izveide;
tehnoloģisko karšu un shēmu izveide;
kalkulācijas aprēķins;
apmeklētāju skaita dienā aprēķins;
dienā nepieciešamo izejvielu aprēķins;
izejvielu prečziniskais raksturojums.
Tikai pareiza ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentācija nodrošina un paredz labu, kvalitatīvu uzņēmuma darbību, kas nodrošina gan pareizu un drošu ēdienu pagatavošanu, gan klientu apmeklējumu, gan peļņu.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,98 €
Work pack Nr. 1246104
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register