Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:269218
 
Evaluation:
Published: 26.05.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 10 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Nātrija nitrīts E250 NaNO2    5
2.  Na acetāts, E262, CH3COONa    7
3.  Askorbīnskābe, citronskābe, E330, C6H8O7 •H2O    8
4.  Dūmi    10
5.  Aizsarg atmosfēra    12
6.  Plēves veidotāji    12
  Secinājumi    13
  Izmantota literatūra    14
Extract

Secinājumi
Uz doto brīdi nav tādu atļaut u konservantu pārtikas lietošanai kas varētu viens pats nodrošināt pārtikas produkta drošumu un aizsardzību. Mums pagaidām nepieciešams lietot konservantu un antioksidantu maisījumus, kas spēj nodrošināt mums nepieciešamu kvalitāti.
Pamat konservants ir nātrija nitrīts, jo tas tiek lietots pilnībā visos gaļas produktos , izņemot gadījumos, kad nav nepieciešama sārtas krāsas saglabāšana vai vispār nav vēlams.
Gaļas produktos ļoti daudz tauku – līdz ar to nevar iztikt bez antioksidantiem. Tauki ir tie pirmie kas sāk bojāties un dod ziņu patērētājam par bojāšanas sākumu.
Visi apskatīti konservanti ir tādas vielas , kuras nevar pārdozēt un nepamanīt. Tas piešķir sāļu vai skābu garšu, daži rūgtu. Bet citiem devas nav reglamentētas. Tāpēc organoleptiski pārbaudot izstrādātu produktu var pamanīt pārdozēšanu.
Cilvēks ir pieradis pie ilgiem uzglabāšanas termiņiem un vairs nevar iztikt bez konservantiem.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register