Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:284272
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.12.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    2
1.  PĀRTIKAS PRODUKTU UZGLABĀŠANAS PRIEKŠNOTEIKUMI ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMĀ    4
2.  NOTEICOŠIE NORMATĪVIE AKTI ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMOS    5
3.  PĀRTIKAS PRODUKTU UZGLABĀŠANU IETEKMĒJOŠIE FAKTORI    6
4.  PĀRTIKAS PRODUKTU UZGLABĀŠANAS NOSACĪJUMI ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMOS    7
  SECINĀJUMI    9
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN INFORMĀCIJAS AVOTI    10
Extract

Garšas preces - lielāko daļu garšas preces uzglabā noliktavās, kas ir labi vēdināmas, tumšas un sausas, kas nodrošina produktu ilglaicīgu uzglabāšanu. Tēju un kakao uzglabā telpā ar gaisa relatīvo mitrumu līdz 65% un 15 – 20oC temperatūrā, slēgtos traukos. Kafiju uzglabā sākotnējā iesaiņojumā līdz 20oC temperatūrā ar relatīvo gaisa mitrumu 70 – 75%, atvērtā iesaiņojumā līdz 2 nedēļām, aizvērtā iesaiņojumā līdz 6 mēnešiem. Garšvielas uzglabā +10- +16oC temperatūrā un relatīvajā gaisā mitrumā, kas nepārsniedz 75%. Majonēzi uzglabā 0- +10oC temperatūrā. (Brūvere, 2006. Labas higiēnas prakses vadlīnijas atklāta..., 2006)

SECINĀJUMI
1. Pārtikas uzglabāšanas temperatūras un derīguma termiņa neievērošana rada potenciālus draudus patērētāja veselībai.
2. Sākotnēji par pārtikas produktu kvalitāti atbildīgs ražotājs, bet pēc tam tas, kurš tos iegādājies, uzglabā un realizē.
3. Nedrīkst blakus uzglabāt produktus ar izteiktām asām smaržām, vai arī mitrus produktus kopā ar sausiem produktiem. Tāpēc ēdināšanas uzņēmumos nepieciešamas atbilstīgas telpas.
4. Uzglabājot izejvielas, jāievēro noteikts temperatūras un relatīvais gaisa mitruma režīms.
5. Pārtiku ar īsāku uzglabāšanas laiku novieto tuvāk, lai to izlietotu derīguma termiņa laikā, un ievēro krājumu rotācijas principu - ‘pirmais iekšā - pirmais ārā.
6. Realizācijas laikus varētu ietekmēt, piemēram, izejvielu kvalitāte, produkta (ēdiena) sastāvs, ražošanas (gatavošanas) tehnoloģija, pārtikas piedevu lietošana, tehnoloģisko iekārtu atbilstība un tehnoloģisko plūsmu organizācija, vispārējās un personīgās higiēnas līmenis uzņēmumā, temperatūras prasības un to ievērošana uzņēmumā un citi faktori.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register