Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:298209
 
Evaluation:
Published: 02.05.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  PUTRAIMI    4
2.  PUTRAIMU BIEZPUTRAS SALDĒTOS ĒDIENOS    5
3.  LATVIJAS RAŽOTĀJI    7
  SECINĀJUMI    9
  IZMANTOTA LITERATŪRA    10
Extract

1. PUTRAIMI
Auzu pārslas - ar tvaiku apstrādāti saspiesti auzu graudi, kas satur olbaltumvielas, dzelzi, taukvielas, E un B vitamīnus un dažādas minerālvielas. Šim produktam ir augsta diētiskā vērtība.
Auzas ir svarīgs mitrāka un vēsāka klimata labības augs. Tās ir mazāk prasīgas nekā mieži, tādēļ labāk padodas arī vidēji auglīgas, nenosusinātās un skābākas augsnēs. Auzas audzē graudu un zaļmasas ieguvei. No auzu graudiem gatavo arī dažas sortimenta pārtikas produktus – putraimus, pārslas, miltus. Sakarā ar olbaltumvielu un taukvielu labo sagremotību, kā arī augsto vitamīnu saturu tām ir liela nozīme diētisko, bērnu ēdienu un konditorijas produktu izgatavošanā.
1 kg auzu satur 1 barības vienību, tajos ir apmēram 85 g sagremojama proteīna.
Prosa - saimnieciskā nozīmē prosa graudus visvairāk izlieto putraimu gatavošanai. Putraimiem ir augsta barības un labas garšas īpašības. Tie satur apmēram 12% olbaltumvielu, 81% cietes, 0,15% cukuru, 3,5%tauku, 1% kokšķiedras. 1 kg prosa satur 1 barības vienību.
Rīsi - no rīsu graudiem iegūti slīpēti, pulēti vai skaldīti putraimi:
• brūnie, dabīgie rīsi ir atbrīvoti tikai no pašas ārējās čaulas un ir visvērtīgākie, jo satur čaulā esošos vitamīnus. Brūnie rīsi pārdošanā ir reti, jo šie rīsi ātrāk bojājas, ir neizskatīgi;
• iegarenie, slīpētie rīsi. Vārot lielā ūdens daudzumā, tie ir graudaini, sausi, nesaķep, izskatīgi;
• apaļie, t.s. piena rīsi vārot saķep, tos izmanto saistīgo biezputru gatavošanai;
• uzpūstie rīsi. Tie ir īpaši apstrādāti rīsi, kam minerālvielas, vitamīni un grauda ārējie slāņi iespiesti grauda iekšējā daļā.
Rīsi -

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register