Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:365024
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.02.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 13 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Izvēlētie produkti    4
  Vielas    5
  Secinājumi    8
  Literatūras saraksts    9
Extract

Šim pētnieciskajam darbam izvēlējos rakstīt par jogurtiem, lai noskaidrotu cik dabīgs, veselīgs ir šis produkts un lai salīdzinātu dažādu firmu piedāvātos jogurtus. Jogurta pamats ir piens – pilnvērtīgs olbaltums un kalcijs. Piens satur arī taukus, kas ir labs enerģijas avots fiziski aktīviem cilvēkiem. Pienu raudzējot, tiek iegūti vairāki citi produkti – kefīrs, rūgušpiens, jogurts. Jogurti, līdzīgi kā kefīrs, tiek iegūti, izmantojot speciālas baktērijas. Jogurta vēsturiskā izcelšanās saistāma ar Balkāniem, tur dabā ir atrodamas izmantojamās baktērijas. Lai nodrošinātu ražošanas apjomu, ir izveidotas speciālas baktēriju tīrkultūras, bet katram ražotājam ir savi ieraugi, kas tiek pievienoti jogurta tapšanas procesā. Sākotnēji no piena tiek iegūta skābena masa, pēc tam gatavajai masai pievieno augļus, džemus, krāsvielas, aromatizētājus, stabilizatorus, biezinātājus. Lai garša būtu patīkamāka, lielākoties visi ražotāji jogurtiem pievieno cukuru, atšķirīgs ir tikai tā daudzums, kā arī jogurtus mēdz saldināt arī ar saldinātāju, kam nav kaloriju.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register