Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:401670
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.08.2014.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  LATVIEŠU NACIONĀLIE ĒDIENI    5
1.1.  LATVIEŠU NACIONĀLO ĒDIENU VĒSTURE    5
1.2.  DZĒRIENI    10
1.3.  ĒDIENU GATAVOŠANA UN MALTĪTES IETURĒŠANA    11
1.4.  LATVIEŠU NACIONĀLIE ĒDIENI MŪSDIENĀS    12
2.  VECRĪGAS RESTORĀNU PIEDĀVĀJUMS UN PIEEJAMĪBA    15
2.1.  RESTORĀNU IEDALĪJUMS    15
2.2.  RESTORĀNU SPECIFIKĀCIJA    16
3.  PĒTĪJUMS PAR NACIONĀLO ĒDIENU KLĀSTU UN PIEEJAMĪBU VECRĪGAS RESTORĀNOS    24
3.1.  PĒTĪJUMA METODES    24
3.2.  INTERVIJU DATU ANALĪZE NOVĒROJUMU IZVĒRTĒJUMS    24
  SECINĀJUMI    29
  PRIEKŠLIKUMI    30
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    31
  PIELIKUMI    32
Extract

Secinājumi
Sākotnēji veidojot darbu autoram bija jādefinē, kas ir Latviešu nacionālā virtuve. Tika veikts atskats pagātnē, lai spētu izvirzīt galvenās vadlīnijas pēc, kurām Latviešu nacionālā virtuve ir, attīstījusies līdz mūsdienām, un spētu orientēties mūsdienu gastronomiskajā piedāvājumā un pieprasījumā. Nenoliedzami ir jāņem vērā notikumi un pārmaiņas, kuras notikušas kopš laikiem, kad ir pieejamas pirmās liecības par Latviešu virtuvi. Lai spētu atšķirt ēdienus, kuri ir laiku gaitā ieceļojuši jeb ievesti Latvijas teritorijā no tiem ēdieniem un paražām saistībā ar ēdienu, kas ir veidojušies un attīstījušies sākotnēji. Latviešu nacionālo virtuvi ir lielā mēra ietekmējušas citu tautu klātbūtne laika gaitā. Kā piemēru var minēt no Skandināvijas nākušo „auksto gaļu” jeb „galertu” vai rasolu.
Nenoliedzami dažādi ēdieni ir ceļojuši no tautas pie tautas un no valsts uz citu valsti. Katrā teritorijā, kur ienācis jauns ēdiens no kaimiņu zemēm tas ticis pilnveidots un dažādots. Piemērots vietējai kultūrai un paražām. Ņemot vērā, šo paražu pārvietošanos un ienākšanu citas tautas ikdienā līdz tiek pilnībā pieņemtas un par savu uzskatītas, rodas jautājums. Kas ir Latvijas nacionālais ēdiens? Kas ir Latviešu nacionālā virtuve? Vai tie ir visi tie ēdieni, kuri laikiem ejot, ir palikuši Latvijā un šobrīd tiek ikdiena un svētku reizēs celti galdā?
Šobrīd mums ir jāspēj radīt jaunu Latvijas nacionālo virtuvi ar jauniem ēdieniem un nevaram kavēties senā pagātnē. Ir jāizmanto esošie produkti, kuri ir pieejami Latvijā, jo tikai tie ir vispiemērotākie cilvēkiem, kuri šeit dzīvo. Kombinējot tos ar izciliem restorāniem kā Valtera restorāns vai Tam labam būs augt ir iespējams šo mērķi sasniegt.
Vai Latvija spētu būt pilnvērtīga Eiropas valsts, ja vēl joprojām rakstībā izmantotu senos rakstu zīmju simbolus? Un, kā šajā gadījumā spētu veiksmīgi komunicēt ar kaimiņu zemēm nepārņemot visā Eiropā izmantoto Latīņu alfabēta burtus? Tāpat kā ar lasīšanu ir jāpārņem Eiropā un pasaulē izmantotās ēdienu gatavošanas tehnoloģijas, pievienojot Latvijā pieejamos produktus, un jāveido jauna nacionālā virtuve. Neaizmirstot senos ēdienus un senās paražas.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register