Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:421017
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.12.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Maizes raksturojums    4
2.  Maizes receptūra, enerģētiskās un uzturvērtības aprēķins    6
3.  Maizes izejvielas    7
4.  Maizes ražošanas tehnoloģisko procesu shēma    10
5.  Tehnoloģiskā procesa izklāsts    11
6.  Kvalitatīvas maizes rādītāji    13
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Extract

SECINĀJUMI
Maize ir produkts, kas ir pazīstams cilvēkiem kopš sen seniem laikiem. To lieto savā uzturā visi cilvēki neatkarīgi no vecuma vai ienākuma līmeņa. Maize ir produkts, kas nekad neapnīk un kuram vienmēr ir pieprasījums, tāpēc maize bija, ir un būs viena no pārtikas tirdzniecības pamatkategorijām.
Par cik maize ir visiem pieejams un plaši lietojams produkts, man radās interese par jauna produkta izveidi – baltmaize ar kukurūzas putraimiem, kur receptes izveidei smēlos ideju no lielveikala „Rimi” kviešu baltmaizes ar kukurūzas putraimiem un sieru.
Kukurūzas putraimi piedod kviešu maizei patīkamu garšu ar sajūtamiem kukurūzas putraimu graudiņiem un tikai šai maizei raksturīgo saldeni – sāļo garšu.
Kontrolcepienu veicu augstskolas maizes laboratorijā, kur cepu formas veidnē kviešu maizes izstrādājumu no izstrādās receptūras pēc manis aprēķinātām normām. Galaprodukts iznāca vidēji labs. Trūkumi bija jūtami:
1. Garšas „buķetē”, tādēļ receptūrā mazliet mainīju papildvielu nepieciešamo sastāvu;
2. Maizes konsistence nebija ieguvusi savu vēlamo gatavības pakāpi (bija dažviet sagaršojami neizcepti mīklas kunkulīši), secinu, ka tie radās, jo mīkla nebija līdz galam izcepta, kaut no ārpuse tā bija ieguvusi savu vēlamo formu, kraukšķīgu garozu un krāsu, tādēļ samazināju receptūrā cepšanas temperatūru un pagarināju tās laiku;
3. bija sajūtami cieti kukurūzas graudiņi, secināju, ka ilgāk vajag briedināt tos siltā ūdenī pirms pievienošanas mīklai;
Darbu bija izstrādāt interesanti (ar tāda tipa darba uzdevumu sastapos pirmo reizi, kas padarīja darba izstrādi vēl interesantāku), ar darba izstrādi problēmu nebija, jo ir pieejams plašs informāciju avotu klāsts gan grāmatās, gan elektroniskajos resursos par nepieciešamajām kviešu maizes cepšanas izejvielām un tehnoloģiskā procesa būtību.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1247844
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register