Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:427428
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.06.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    2
1.  DĀRZEŅU UN AUGĻU NOZĪME CILVĒKA UZTURĀ    3
2.  DĀRZEŅU UN AUGĻU ĶĪMISKAIS SASTĀVS    3
3.  DĀRZEŅU KONSERVĒŠANA, TĀS UZDEVUMI UN METODES    4
4.  DĀRZEŅU ATDZESĒŠANA UN SALDĒŠANA    4
5.  DĀRZEŅU SALDĒŠANAS PAMATNOTEIKUMI    5
6.  SALDĒTO PRODUKTU ATKAUSĒŠANA UN LIETOŠANA    5
7.  PRODUKTU KVALITATĪVO ĪPAŠĪBU IZMAIŅAS PĒC SALDĒŠANAS    6
  SECINĀJUMI    7
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    8
Extract

Dārzeņu un augļu uzturvērtība un ķīmiskais sastāvs nav vienmēr vienāds, tas atkarīgs no dažādiem faktoriem:
• No šķirnes;
• No klimatiskajiem apstākļiem;
• No augsnes un mēslojuma;
• No gatavības pakāpes ražas novākšanas laikā;
• No uzglabāšanas apstākļiem.

Svaigos dārzeņos ir 80 - 95% ūdens, tāpēc tiem ir zema kaloritāte, Jo mazāk dārzeņos ūdens, jo augstāka ir to enerģētiskā vērtība Visvairāk ūdens ir gurķos – 95%, lapu salātos un tomātos.
Dārzeņi ir bagāti ar olbaltumvielām. Visvairāk olbaltumvielas ir ķiplokos – 6,5% kā arī pupās un zirņos.
Ogļhidrāti dārzeņos ir maz, bet šķiedrvielas veido to šūnapvalkus. Vairāk šķiedrvielu ir dillēs – 3,5% kā arī mārrutkos.
Pektīnvielu daudzums dārzeņos nav liels. Vairāk pektīnu ir burkānos, rāceņos un ķirbjos.
Tauku dārzeņos ir ļoti maz, bet vasks dārzeņiem veido aizsargapvalku, kas pasargā tos no intensīva ūdens iztvaikošanas un mikroorganismu iedarbības.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register