Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
9,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:429089
 
Evaluation:
Published: 20.01.2014.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 19 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    4
1.  IZEJVIELU RAKSTUROJUMS    5
1.1.  Milti    5
1.2.  Ūdens    6
1.3.  Ieraugs    7
1.4.  Sāls    7
1.5.  Cukurs    7
1.6.  Taukvielas    7
1.7.  Iesals    8
1.8.  Garšvielas    8
2.  RUDZU MAIZES UZTURVĒRTĪBAUN ĶĪMISKAIS SASTĀVS    9
3.  IZEJVIELU APRĒĶINS RUDZU MAIZES CEPŠANAI    10
4.  RUDZU MAIZES CEPŠANAS TEHNOLOĢISKĀ PROCESA APRAKSTS    11
4.1.  Izejvielas, piegāde un uzglabāšana    12
4.2.  Mīklas gatavošana jeb mīcīšana    12
4.3.  Mīklas dalīšana    12
4.4.  Mīklas formēšana    12
4.5.  Mīklas raudzēšana    12
4.6.  Maizes cepšana    12
4.7.  Maizes atdzesēšana un pakošana    13
4.8.  Komplektēšana un piegāde    13
4.9.  Ierauga gatavošana    13
5.  IEKĀRTU DARBĪBAS PRINCIPS UN RAKSTUROJUMS    14
5.1.  Grīdas svari CAS ND 300    14
5.2.  Ūdens dozators DVS 50-A    14
5.3.  Miltu sijātājs P2-P    15
5.4.  Lāpstiņtipa mīklas mīcītājs ASM-HK600 250    16
5.5.  Mīklas katlu pacēlājs HP2D A2-2    17
5.6.  Mīklas dalīšanas iekārta ASL- 200    18
5.7.  Lentas tipa apaļotājs OL-2000    18
5.8.  Mīklas veidotājs Subal MS 700 CPMontana    19
5.9.  Pēcraudzēšanas kamera ASL- 14    20
5.10.  Plauktu ratiņi    21
5.11.  Rotācijas krāsns SALVA Sirocco Evolution SK-21    22
5.12.  Maizes griešanas iekārta EVA- 342    23
5.13.  Maizes iepakošanas iekārta IPEKA CL-35    23
6.  JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA PAR KRĀSNĪM    25
6.1.  Tuneļtipa krāsns G4- HPN- 25    25
6.2.  Plauktu tipa krāsns MIWE IDEAL    26
6.3.  Šūpoļtipa krāsns    27
7.  IEKĀRTU PLŪSMAS SHĒMA    29
  SECINĀJUMI    31
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    32
Extract

SECINĀJUMI
1. Latviešu ēdienkartē rupjā maize ir jau gadu simtiem, bet vēl joprojām tā garšo ikvienam. Dažādie rupjmaizes veidi radušies laika gaitā – tumšāki, gaišāki, skābāki vai saldāki.
2. Rudzu maizes cepšana ir īsta māksla – tas ir sarežģīts un laikietilpīgs darbs, kas prasa rūpību un uzmanību.
3. Rudzu maizei ir tumša un salīdzinoši bieza garoza, raksturīgs izteikts aromāts un skābena garša, tās mīkstums ir blīvāks, ar lielākām un mazākām porām, elastīgs un mazliet mitrs.
4. Maizes uzturvērtība ir atkarīga no miltu šķiras un maizes receptūras. Jo zemākas šķiras milti, jo vairāk tajā ir barības vielu un, jo augstākas šķiras milti, jo vairāk tajos ir ciete un mazāk vitamīnu un minerālvielas.
5. Iekārtu izvēle- tas ir sarežģīts un atbildīgs brīdis, tāpēc izvēloties iekārtas, būtu jāvadās pēc šādiem vērtēšanas kritērijiem :
• Iekārtas spēja nodrošināt pilnīgu maizes cepšanas tehnoloģijas saglabāšanu;
• Uzticamība un iekārtas ražība;
• Iekārtas spēja apliecināt savas darba spējas salīdzinājumā ar citiem modeļiem.
6. Izvēloties maizes cepšanas iekārtas, ieteicams būtu pirkt starptautiski pazīstamu zīmolu iekārtas, kaut arī tās ir dārgas, bet nodrošinās iekārtas kvalitatīvu darbību.
7. Rudzu maizes ražošanas sastāv no vairākiem etapiem- izejvielu piegāde, mīklas gatavošana, mīklas dalīšana, mīklas formēšana, mīklas raudzēšana, maizes cepšana, maizes atdzesēšana, pakošana, komplektēšana un piegāde pasūtītājiem.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −10,98 €
Work pack Nr. 1336830
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register