Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:434880
 
Evaluation:
Published: 22.10.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  IZEJVIELU PIEGĀDĀTĀJU IZVĒLE    4
1.1.  Gaļas produkti    4
1.2.  Piena produkti    5
1.3.  Dārzeņi un augļi    6
2.  IZEJVIELU IEPIRKŠANAS ORGANIZĀCIJA    9
3.  LĪGUMU SLĒGŠANA AR PIEGĀDĀTĀJU    11
4.  PIEGĀDES UN PIEŅEMŠANAS NOTEIKUMI    12
  SECINĀJUMI    13
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN INFORMĀCIJAS AVOTI    14
Extract

SECINĀJUMI
Lai ēdināšanas uzņēmuma ēdienkarte būtu aktuāla ir svarīgi izvērtēt piegādātājus, un slēgt līgumus ar tiem, kuri piedāvā kvalitatīvas izejvielas un kuri piedāvā jaunus produktus, lai ēdienkarte būtu mainīga. Rakstot referātu par piegādātāju izvēli guvu šādus secinājumus:
1. Izvēloties piegādātājus ir jāizpēta un jāprecizē produkti, kurus izvēlas lietot uzturā patērētāji, tad būs zināmas izejvielas, no kurām ražot ēdienu.
2. Ēdināšanas uzņēmums izvēlas izejvielu piegādātājus pēc vairākiem kritērijiem. Pats svarīgākais kritērijs ir cenas un kvalitātes attiecības. Lai produkti būtu kvalitatīvi un cena izdevīga.
3. Lai ēdināšanas uzņēmuma ražošanas process būtu produktīvs, tad jākontrolē izejvielu daudzums noliktavā un izejvielu iepirkšanas apjoms un laiks.
4. Iepērkot izejvielas uzņēmums ņem vērā produktu noieta apjomus, pieprasījuma līmeni, pieprasījuma svārstības, laiks starp krājumu atkārtotu pasūtīšanu un rezerves noliktavā.
5. Efektīvi ir noteikt vienu darbinieku, kas atbild par produktu noliktavām, šādi tiks kontrolētas izejvielu rezerves. Noliktavu pārzinis pēc pieprasījuma izsniedz produktus un izdara atzīmes preču izsniegšanas žurnālā.
6. Ēdināšanas uzņēmumam ir jāslēdz līgums ar piegādātāj firmu, tādejādi nodibinās partnerattiecības ar konkrētu piegādātāju, tas ir ļoti svarīgi, jo līgums paredz daudz iespējas. Piemēram, norēķinu kārtību, piegādātās preces trūkuma novēršanu, preču piegādes kārtību, kā arī saistības un līgumsodus. Līgums ar piegādātāju ir svarīgs dokuments, jo ēdināšanas uzņēmums var būt drošs par piegādātāju un par to, ka pasūtītie produkti tiks piegādāti noteiktajā termiņā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register