Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:452766
 
Evaluation:
Published: 20.06.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    8
1.  Produkta pamatojums    9
1.1.  Saldējums    9
1.2.  Tehniskās prasības    10
1.3.  Kvalitātes rādītāji    10
1.4.  Prasības piena produktu marķējumam    11
1.5.  Produkta atšķirība no analogiem    11
2.  Tehnoloģiskā daļa    12
2.1.  Izejvielu raksturojums    12
2.1.1.  Vispārīgie noteikumi    12
2.1.2.  Izejvielas    12
2.1.3.  Izejvielu saraksts, kuram jāveic ķīmiskās analīzes    13
2.1.4.  Izejvielu saraksts, kuram jāveic mikrobioloģiskās analīzes    13
2.2.  Tehnoloģiskā procesa parametri    14
2.3.  Galveno tehnoloģisko operāciju apraksts    15
2.3.1.  Izejvielu pieņemšana un sagatavošana    15
2.3.2.  Maisījuma sagatavošana un filtrēšana    15
2.3.3.  Maisījuma homogenizēšana un pasterizēšana    16
2.3.4.  Maisījuma dzesēšana un nogatavināšana cisternā    16
2.3.5.  Aromatizētāju un pārtikas krāsvielu vielu pievienošana    16
2.3.6.  Saldējuma masas frīzešana un saldējuma porciju veidošana    17
2.3.7.  Saldējuma sasaldēšana un nocietināšana    17
2.3.8.  Saldējuma glazēšana    18
2.3.9.  Saldējuma iepakošana un marķēšana    19
3.  Tehnoloģiskā procesa kontrole    21
3.1.  Ķīmiskā kontrole    21
3.1.1.  Gatava produkcija paraugu noņemšana    21
3.1.2.  Skābumu noteikšana saldējumam    21
3.1.3.  Sausnas satura noteikšana saldējumam    22
3.1.4.  Tauku saturu noteikšana ar Gerbera metodi    23
3.1.5.  Uzputojama noteikšana    25
3.1.6.  Saharozes noteikšana saldējumā    26
3.2.  Mikrobioloģiskā kontrole    29
3.3.  Organoleptiskā kontrole    30
4.  Tehnoloģisko iekārtu izvēle    31
5.  Gatavās produkcijas sagatavošana realizācijai    41
5.1.  Gatavo saldējuma uzglabāšana    41
5.2.  atavo saldējuma transportēšana    41
6.  Kvalitātes vadība    42
6.1.  Vadlīnijas un vadlīniju mērķis    43
6.2.1.  Vispārīgie noteikumi    44
6.2.2.  Laboratorija    44
6.2.3.  Izejvielas pārbaudes    44
6.2.4.  Higiēnas stāvokļa pārbaudes    44
6.2.5.  Gatavās produkcijas pārbaude    45
6.2.6.  Derīguma termiņa noteikšana    45
6.3.  HACCP - paškontroles sistēmu procedūras    46
6.3.1.  HACCP pamatojums    46
6.3.2.  HACCP pamatprincipi    46
6.3.3.  HACCP sistēmas izveidošana    47
6.4.  Idenficētie riska cēloņi (fizikālie, ķīmiskie un bioloģiskie)    49
6.5.  Kritiskais kontroles punkts ( KKP)    51
6.5.1.  Kritisko kontroles punktu ( KKP) noteikšana    51
6.5.2.  Saldējuma masas sagatavošana. KKP noteikšana    52
6.5.3.  Saldējums polietilēna iepakojumā. KKP noteikšana    55
7.  Higiēnas prasības pārtikas ražošanas uzņēmumā    57
7.1.  Vispārīgie noteikumi    57
7.2.  Personāla veselība    58
7.3  Specaģērbs    58
7.4.  Personāla apmācība pārtikas higiēnas jautājumos    60
  Literatūra    61
  Pielikums    62
1.pielikums.  Pārtikas ražošanas termini un definīcijas    63
2.pielikums.  HACCP jeb paškontroles sistēmas termini    65
Extract

Saldējums ir ļoti izplatīts piena pārstrādes produkts, jo tam ir patīkama garša.
Mūsdienās saldējums pārsteidz ar savu daudzveidību.
Rīgas piena kombināts ir viens no vadošajiem piena pārstrādes uzņēmumiem, kas ražo saldējumu Latvijā.
Rīgas piena kombināta saldējuma fabrika , jau vairāk nekā trīsdesmit gadus ražo glazētos saldējumus un saldējumus vafeļu glāzītes. Izsmalcinātas garšas, atšķirīgas piedevas, dažādā veida un tilpuma iepakojumi. Pašlaik produkcijas sortiments pārsniedz 70 veidus.
Rīgas piena kombināts piegādā savu produkciju ne tikai Latvijas iekšējā tirgū, bet arī eksportē un veiksmīgi sadarbojas ar ārzemju kompānijām.
Tieši tāpēc liela uzmanība tiek pievērsta izejvielu un gatavās produkcijas kvalitātei, jo kvalitāte nosaka produkta vērtību un pieprasījumu pēc tā.
Kvalifikācijas darbā tiek aprakstīta šokolādes saldējuma ražošanas tehnoloģija, pielietotas iekārtas, ka arī kvalitātes vadība.

Kvalifikācijas darba mērķis ir tuvāk iepazīties ar saldējuma ražošanas tehnoloģiju , par tā ražošanas kvalitātes kontroli un tehnoloģisko iekārtu izvēli.

Kvalifikācijas darba uzdevumi:
1. gūt informāciju par saldējuma pamatojumu;
2. gūt informāciju par šokolādes saldējuma tehnoloģisko procesu un tā kontroli,
3.gūt informāciju par tehnoloģisko iekārtu izvēli;
4. gūt informācijas par saldējuma sagatavošanu realizācijai;
5. gūt informāciju par kvalitātes vadību ražošanas uzņēmumā un saldējuma ražošanās etapos;
6.gūt informāciju par higiēnas prasībām saldējuma ražošanas uzņēmumā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,48 €
Work pack Nr. 1128041
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register