Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:453836
 
Evaluation:
Published: 30.05.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 21 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ēdināšanas uzņēmumu iekārtas    3
  Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojums    3
1.1.  Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojuma klasifikācija    4
  Virtuves inventārs    4
  Siltumiekārtas, to veidi    5
2.  Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojuma piedāvājums    27
  Izmantotā literatūra    33
Extract

Ēdināšanas uzņēmumu iekārtas
Iedala pēc to izmantošanas.
Mehāniskās iekārtas: uz produktiem iedarbojas mehāniski, izmainot produktu ārējo izskatu, formu, neizmainot ķīmisko sastāvu, garšu. Piemēram, mizoti dārzeņi, sagriesta maize, samalta gaļa u.c.Iekārtas – dārzeņu tīrītāji, dārzeņu griezēji, gaļas malējs u.c.
Siltuma iekārtas – uz produktiem iedarbojas ar siltumu, izmainot krāsu, garšu, ķīmisko sastāvu, svaru. Piemēram, vārīti kartupeļi, cepti kartupeļi, cepta gaļa u.c. Iekārtas – plītis, pannas, katli, dažādi cepšanas aparāti.
Aukstuma iekārtas – paredzētas produktu, izejvielu un ēdienu atdzesēšanai un uzglabāšānai. Paildzina to realizācijas laiku. Novērš baktēriju iedarbību. Iekārtas – aukstuma skapji, vitrīnas, letes, kameras, ledus ģeneratori u.c.
Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojums
Daudzveidīgās iekārtas, ko izmanto pārtikas produktu apstrādei un uzglabāšanai, ir neatņemama virtuves sastāvdaļa. Iekārtu uzdevums ir atvieglot cilvēku darbu un ietaupīt laiku. Pērkot vai nomājot virtuves tehniku, jāņem vērā šādi nosacījumi:
iekārtas lielums (vai ir piemērotas virtuves platībām),
iekārtas svars,
enerģijas piegāde,
drenāža (vai ir piemērotas iekārtas),
ūdens pievads (vai ir iespēa iekārtai pievadīt ūdeni),
atbilstība tehnoloģiskā procesa vajadzībām,
tilpums (vai ar iekārtu ir iespējams pagatavot nepieciešamo produkcijas daudzumu),
iekārtas tehnoloģiskā procesa ilgums (vai var pagatavot paredzētajā laikā),
izmantošanas ērtība (vai būs ērti izmantot iekārtu),
papildpiederumu nepieciešamība (vai iekārtai nepieciešami papildus piederumi),
ventilācijas iespējas (vai nepieciešama ventilācijas pieslēgšana),
atbilstība trokšņu līmenim,
rezerves daļu iegādes iespējas.
Virtuves iekārtām tiek pievienotas ekspluatācijas instrukcijas, kurās ir norādīti iekārtu izmantošanas un apkopes noteikumi. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1242581
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register