Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:462912
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.06.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Saturs    3
  IEVADS    4
  Saldējuma tehnoloģiskā shēma    5
  Iekārtu izvietojuma shēma    6
  Tehnoloģiskā procesa apraksts    8
  Izejvielu pieņemšana un sagatavošana    8
  Maisījuma masas sagatavošana un filtrācija    8
  Maisījuma homogenizēšan un pasterizācija    9
  Maisījuma atdzesēšana un nogatavināšana    10
  Frīzēšana un iepakošana    10
  Nocietināšana    12
  Uzglabāšana    12
  Produkcijas aprēķins    14
  Iekārtu izvēle un aprēķins    16
  Tehnoloģisko iekārtu aprēķins    17
  Plākšņu pasterizators dzesētājs    17
  Ražošanas kontrole    21
  Literatūras saraksts    22
  Pielikumi    23
  1.Pielikums    24
Extract

IEVADS
Saldējums ir viens no piena produktiem. Tas ir gan emulsija gan putas vienlaicīgi. Izšķir piena, krējuma, augļu – ogu, kārtainos un plombīra saldējumus. Ja saldējuma nosaukumā dots piens vai krējums, tad kā tauku avotu jāizmanto tikai un vienīgi piena tauki. Citas izcelsmes taukus nedrīkst izmantot. Pasaulē ir reglamentēts pieļaujamais tauku saturs un tauku izcelsme piena un krējuma saldējumos. Ja saldējuma ražošanā izmanto augu taukus, tad nosaukumu darina pēc pievienoto aromāta piedevu veida, piemēram, „zemeņu”, „šokolādes” saldējums, vai dod kādu specifisku nosaukumu, piemēram, „Santa” u.c., vai saglaba tikai nosaukumu „saldējums”.
Saldējumam ir tīra garša, raksturīga attiecīgajam saldējuma veidam, viendabīga blīva konsistence, bez tauku, ledus kristālu un stabilizētāju daļiņām. Krāsa – raksturīga attiecīgajam saldējuma veidam, pieļaujama neviendabīga – augļu – ogu saldējumam.
Saldējuma ražošanā izmanto šādas izejvielas: pienu, vājpienu, saldu krējumu, iebiezinātu pienu ar cukuru, sauso pienu, sauso vājpienu, sūkalas, sūkalu olbaltumvielu koncentrātu, kakao, kafiju, sviestu, augu eļļas, paniņas, svaigus, žāvētus augļus – ogas, riekstus, olas, olu pulveri, šokolādi, iesalu, vanilīnu, kanēli, citronskābi u.c.
Visu saldējumu obligātā sastāvdaļa ir stabilizētaji, hidrofīlas vielas ar lielu uzbriešanas spēju. Saistot brīvo ūdeni, tie palielina maisījuma viskozitāti, kave lielu ledus kristālu veidošanos tālākā tehnoloģiskā procesa laikā un nodrošina produktam labu konsistenci un viskozitāti. Katrs ražotājs pats izvēlas piemērotāko stabilizētāju – emulgatoru maisījumus, kas palīdz veidot saldējuma vēlamo konsistenci.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register