Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:484925
 
Evaluation:
Published: 16.05.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Anīsam ir diezgan specifiska garša, tāpēc to vajag pamēģināt un tad, ja garša šķiet patīkama, lietot uzturā. Tā garša ir iesaldena, viegla un atsvaidzinoša. Īpaši labi piemērota garšviela saldajos ēdienos.
Anīsu lieto ne tikai kā garšvielu, bet medicīnā izmanto atkrēpošanai, dezinfekcijai – silīcijs ierobežo baktēriju rašanos, piena sekrēcijas stimulēšanai, kā arī zāļu garšas un smaržas uzlabošanai. Tajā esošie antioksidanti palīdz nostiprināt asinsvadus un stabilizē šūnu membrānu darbību. Veicina žults rašanos, paātrina gremošanu, ierobežo gāzu rašanos. Iedarbojas pret zarnu kataru, gremošanas trakta spazmām. Ķīniešu medicīnā un arī Krievzemē izmantoja dažādas anīsa uzlieves un degvīnus.
Izmantojamās daļas – sēklas un zaļās lapiņas.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register