Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:549073
 
Evaluation:
Published: 19.10.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Garšvielu stāsts un to izmantošana ir cieši saistīta ar cilvēces vēsturi.
Sākotnēji tās sāka izmantot pirmatnējie cilvēki, kas paleolīta laikmetā (tas ir ap 450-500000 gadiem), gatavojot ēdienu, lai uzlabotu dzīvnieku gaļas garšu, pievienoja meža augus un saknes.
Tomēr ticamākie pierādījumu garšvielu izmantošanai ir neolita laikmetā, kad cilvēkiem jau bija zināmas ķimenes, angelikas, magones un pastinaki. Cilvēks jau atzīmē, ka garšvielas ne tikai var pielietot, gatavojot edienus, bet arī, ka tie ietekmē ķermeni, un sāka izmantot kā zāles.
Pēc tam pikantus augus sāka uzskatīt ne tikai par neatņemamu sastāvdaļu daudzu kulinārijā, bet arī tie kļuva par visdārgākiem un vērtīgākiem priekšmetiem tirdzniecībā.
Visplašākie informācijas avoti par garšaugiem pieder pie 700 g. p. m. ē.
Babilonas iedzīvotāji, kas bija lieliski tirgotāji, garšvielās pārveda pa zemi un ūdensceļiem Tigras un Eifratas upēs. Vispopulārakie bija fenhelis, timiāns, ķimenes, sezama sēklas, kardamons, ķiploki, sīpoli un koriandrs.
No rakstiskiem avotiem mēs zinam par plašu garšvielu izmantošanu senajā Ēģiptē.
Šeit tās tika importētas no arābiem.
Pakāpeniski tur sākās tirdzniecība, lai apmierinātu ne tikai Ēģipti, bet arī citas valstis.
Garšvielas tur izmantoja arī medicīnā, kosmētikas un kulinārijas mērķiem, kā arī priekš reliģiskiem rituāliem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register