Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:557123
 
Evaluation:
Published: 28.11.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ogu ķīmiskais sastāvs
Cukurus ( glikozi, fruktozi, saharozi )
Pektīnvielas
Minerālvielas (Mg, K, Na, Ca, P, I, Fe u.c. )
Organiskās skābes (askorbīnskābi , salicilskābi, folijskābe, citronskābi, dzintarskābi, nikotīnskābi u.c. )
Ūdens
Šķiedrvielas
Ogļhidrātus,
Olbaltumvielas
Miecvielas
Taukskābes
Kumarīns
Krāsvielas
Vitamīni ( C, P, karotīns, E, B, F,
Ēteriskās eļļasLipīdi
Antioksidantus
Balastvielas

Ogas iedalās
Īstās ogas - tām apkārt ir miziņa, vidū mīkstums ar sēklām (vīnogas, vīģes, fizāļi, ērkšķogas, jāņogas, dzērvenes, brūklenes, mellenes, zilenes)

Neīstās ogas - tās sastāv no ziedgultnes ogas centrā, kurai apkārt ir mīkstums, bet virspusē sēkliņas (zemenes, meža zemenes )

Saliktās ogas - kopīgs augļkātiņš uz kura izvietota oga, kas sastāv no daudziem maziem kauleņauglīšiem (avenes, meža avenes, kazenes, lācenes)…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register