Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:647415
 
Evaluation:
Published: 25.10.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Termiski apstrādājot, produkti zaudē daļu savas uzturvērtības, tomēr tas dod iespēju dažādot ēdienu garšu, kā arī iznīcināt produktos esošos patogēnos mikrobus. Produktu termiskajai apstrādei ir arī sanitāra nozīme. Termiski apstrādājot produktus, galvenokārt tos, kas satur olbaltumvielas, produkti kļūst cilvēka organismam labāk izmantojami. Karsēšanas laikā olbaltumvielas izmainās (denaturē) un gremošanas fermenti tās labāk šķeļ. Ir arī tādi produkti, kā kartupeļi, olas, pupiņas, kas satur inhibitorus – vielas, kuras kavē gremošanas fermentu darbību, bet termiskās apstrādes laikā šīs vielas noārdās. Arī ciete, ko satur daudzi produkti, karstā ūdenī uzbriest, pārvēršas klīsterī un vieglāk pakļaujas ferments amilāzes iedarbībai gremošanas traktā.…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1233225
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register