Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:786242
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.01.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 17 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Kafijas vēsture    4
  Kafijas augs    4
  Kafijas sastāvs    5
  Coffea Arabica un Coffea Robusta    5
  Kafijas kultivēšanas sākums    6
  Kafijas savākšana    6
  Izejvielu apstrādāšana    7
  Kafijas grauzdēšana    7
  Grauzdējumu pakāpes    7
  Kafijas pupiņu malšana    8
  Malumu pakāpes    8
  Grauzdētas kafijas pupiņas saiņošana    8
  Kafijas uzglabāšana    8
  Novērtēšanas kategorijas    9
  Gatavošanas likumi    10
  Kafijas pasniegšana    10
  Piedevas kafijām    12
  Kafijas veidi atkarībā no apstrādes veida    12
  Šķīstoša kafija    13
  Bezkofeīna kafija    14
  Malta kafija    15
  Kafijas labums    16
  Kafijas dzērieni    17
  Kafijas gatavošanas tehnoloģija    20
  Kopsavilkums    21
  Izmantota literatūra    22
Extract

Visi mīl kafiju. Ja ne visi, tad gandrīz visi. Tiek uzskatīts, ka kafija šodien ir populārākais uzreiz pēc ūdens dzēriens uz planētas. Vismaz to faktu, ka kafija sava vērienīguma un nozīmības dēļ atpaliek tikai no naftas, neviens netaisās apšaubīt. Civilizētā pasaule šodien nav iedomājama bes kafijas lietošanas kultūras.
Šis dzēriens aptver visas mūsu dzīves puses- sākot no rīta “pamodinošas” tasīti, kafijas pārtraukumu, lai atdzīvinātu darbu, draudzīgās sarunas pie kafijas un kūkas.kafija ir dzēriens, kas kalpo par iemeslu daudzām patīkamām tikšanas reizēm- ar dzraugiem, ar ģimeni un vienkārši ar avīzi.
Kafijas patēriņš ir visplašākais – to dzer no rīta līdz vakaram, no ziemeļiem līdz dienvidiem, no austrumiem līdz rietumiem. Ir daudzas receptes un daudzi rituāli kafijas baudīšanai. Kafiju pazīst ikviens!
Ja gribat nodibināt ar kādu tuvas, sirsnīgas attiecības, aiciniet viņu uz tēju vai kafiju! Silts dzēriens padara cilvēkus pretimnākošākus, apgalvo amerikāņu zinātnieki.
Cilvēki uztver svešiniekus laipnāk un viņiem vairāk uzticas brīžos, kad tur rokās kūpošas kafijas krūzi.
Savu nosaukumu kafijas koks ieguva kalnains vietas Etiopijas dienvid-rietumos – Kaffas, kur arī tas tika atrasts 1000 gadu pirms mūsu ēras. Audzē šos mūžzaļos kokus ekvatoriālajā apgabalā. “Kafijas josla” stiepjas no  10° ziemeļu līdz 10° rietumu platuma un tajā ietilpst vairāk nekā 50 Āzijas, Āfrikas, Amerikas, Okeānijas un Karību reģiona valstis. Kafijas dzimta pieder marenu dzimtai. Kafijas pupiņas ir ogu kauliņš, tas ir kafijas koka sēkla. Kafijas pupiņa atrodas četros apvalkos: stingrā spīdīgā ārējā apvalkā tumši-sarkanā krāsā, mīkstumā, stingrā apvalkā-kapsulā, kurā atrodas abas pupiņas, kā arī plānā sudrabainā plēvē, kas apvalko katru piespiestu vienu pie otras kafijas pupiņu. Pupiņas tiek izdiedzētas audzētavā, bet pēc tam tās pārstāda uz atvērtu grunti. Augi sāk nest augļus pēc 5 gadiem. Kafijas koka ziedi ir baltā krāsā un to smarža atgādina jasmīnu. Kafijas ziedēšana sākas sausajā periodā un ilgst līdz pirmajiem lietiem. Arabikas augļi nogatavojas pēc 5-8 mēnešiem, Robustas – pēc 9-11 mēnešiem. Nogatavošanas periodā augļa krāsa mainās no zaļa uz dzeltenu, pēc tam uz sarkanu.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1142581
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register