Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:818807
 
Evaluation:
Published: 29.11.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Lielākā daļa sabiedrības vēl itin labi atceras laukus, kad veikalos varēja nopirkt tādas garšvielas kā etiķi, melnos piparus un lauru lapas. Jau kanēlis un krustnagliņas bija deficīts. Par muskatriekstu, badiānu, kardamonu un kurkumu varēja lasīt vecās pavārgrāmatās, bet reāli ne katram tās bija iespēja iepazīt. Dārzkopības un kulinārijas entuziasti savos dārziņos itin veiksmīgi audzēja estragonu, timiānu, koriandru, baziliku, majorānu, salviju un tepat Latvijā.
Tagad ir pavērsušās plašas iespējas, lielāko daļu agrāk reto garšvielu var nopirkt lielveikalos, tirgū par nereti pārdesmit santīmiem. Garšvielas aizņem maz vietas, tās var ilgi uzglabāt un veiksmīgi daudzējādā ziņā pielietot ēdienu gatavošanā. It kā viss šķiet pavisam vienkārši, atliek tikai izvēlēties sev tīkamāko garšvielu buķeti un sākt gatavot, ja ne pa retam paeksperimentēt. Piemēram, es uzskatu, ka nav noteikti paredzētas garšvielas paredzētiem ēdienu veidiem, jo tad tā būtu pārspīlēta vienveidība, bet jāatzīst fakts, ka lielpilsētās ievērojama tendence- cilvēki arvien mazāk laika veltī ēdienu gatavošanai mājās. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register