Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:833140
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.11.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  IZEJVIELU UZTURVĒRTĪBA UN TO PIRMAPSTRĀDE    4
2.  TEHNOLOĢISKĀ KARTE: KOTLETE „LĀČA ĶEPA” AR PIEDEVĀM    5
3.  TEHNOLOĢISKĀ SHĒMA : KOTLETE „LĀČA ĶEPA” AR PIEDEVĀM    6
4.  ĒDIENA TEHNOLOĢISKĀ KALKULĀCIJAS KARTE : KOTLETE „LĀČA ĶEPA” AR PIEDEVĀM    8
5.  ĒDIENA UZTURA UN ENERĢĒTISKĀS VĒRTĪBAS APRĒĶINĀŠANA : KOTLETE „LĀČA ĶEPA” AR PIEDEVĀM    9
6.  IZMANTOTO IEKĀRTU UN INVENTĀRA APRAKSTS    10
7.  SANITĀRIE NOTEIKUMI    11
8.  DARBA ORGANIZĀCIJA    12
  SECINĀJUMI    13
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    14
Extract

8. DARBA ORGANIZĀCIJA
1. Uzvelk specapģērbu.
2. Mazgā un dezinficē rokas.
3. Atlasa izejvielas pēc tehnoloģiskās kartes.
4. Ņem kartupeļus, nomazgā, nomizo un noskalo. Liek katliņā, uzlej aukstu ūdeni un vāra. Vārīšanas puslaikā pievieno sāli.
5. Ņem maltu cūkgaļu, kurai pievieno notīrītu un sakapātu sīpolu, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, sāli, piparus. Pa to laiku ūdenī uzbriedina baltmaizi, pievieno masai un samīca.
6. No gatavās masas veido kotleti. Sakarsē pannu ar taukvielu 1500 – 1600C un cep zeltaini brūnu no abām pusēm.
7. Tad ņem 2 mazus marinētus šampinjonus un katru pārgriež uz pusēm. Liek virsū izceptajai kotletei, kura ir novietota uz ietaukotas cepamās plāts. Šampinjoniem jāatgādina lāča ķepas spilventiņus. Tos pārklāj ar siera šķēli (6x6 cm, 3mm biezu). Liek sakarsētā cepeškrāsnī 1800 – 2000C un cep līdz siers izkusis un kļuvis nedaudz zeltains.
8. Kamēr cepās kotlete pagatavo salātus. Ņem gurķi, tomātu – nomazgā. Gurķi sagriez smalkos kubiņos. Tomātam izgriez kātiņu, sagriez kubiņos. Sīpolu nomizo, noskalo un smalki sagriez. Visu sajauc ar salātu mērci, ja nepieciešams pievieno garšvielas.
9. Mērcei: nomazgā burkānu, nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Sīpolu nomizo, noskalo un sagriez. Abus ber pannā, kurā uzkarsēta taukviela 1500C. Apcep. Pievieno buljonu un saldo krējumu un lēni vāra līdz mērce sabiezē. Ja mērcei nav vajadzīgās konsistences, to uztumē ar iepriekš izkarsētiem miltiem.
10. Porcionē.
11. Pasniedz 650 – 750C.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register