Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:878747
 
Evaluation:
Published: 14.02.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Pusfabrikātu veidi ēdināšanas uzņēmumā    5
1.1.  Pusfabrikātu raksturojums    5
1.2.  Pusfabrikātu veidi    6
2.  Pusfabrikātu ražošanai nepieciešamās telpas, palīgiekārtas un iekārtas    7
2.1.  Ražošanas telpas    7
2.2.  Palīgiekārtas un iekārtas    8
3.  Pusfabrikātu uzglabāšanas iekārtas, temperatūras režīmi    14
3.1.  Atdzesēšanas un sasaldēšanas iekārtas    14
3.2.  Pusfabrikātu temperatūras režīmi    16
3.3.  Pusfabrikātu uzglabāšanas termiņi    16
  Secinājumi    18
  Izmantota literatūra un resursi    19
Extract

Ražošanas nodaļas:
cehs – administratīvā ziņā norobežots posms, kurā norit kopējais ražošanas posms, kurā norit kopēja ražošanas procesa noteiktā ražošanas stadija, piemēram, dārzeņu pirmapstrādes cehs.
iecirknis - telpas daļa, kurā izvietotas viena vai vairākas darba vietas, kas nepieciešamas noteikta tehnoloģiskā procesa veikšanai, piemēram, dārzeņu apstrāde, ēdienu izsniegšana;
darba vieta - telpas daļa, kas atrodas darbinieka rīcībā un ir aprīkota ar darbam nepieciešamo aprīkojumu (iekārtām, ierīcēm, inventāru) tehnoloģiskā procesa veikšanai.
Kā no trijiem variantiem izvēlēties piemērotu? Nepieciešams pievērst uzmanību tādām lietām, kā ēdināšanas uzņēmuma noslogojums, specifika, pieejami resursi, cilvēku skaits zālē un ēdienkartes, kā arī izejvielas daudzums, kas tiek apstrādāts vienā dienā. Piemēram, ja ēdināšanas uzņēmumam nepieciešams apstrādāt dienā tikai divus kilogramus kartupeļu, tad nepieciešams izveidot iecirkni, nevis veselu dārzeņu cehu, kas pārējo darba laiku atradīsies neizmantots. Šajā gadījumā nepieciešams ievērot netīras un tīras plūsmas krustošanos, jo pretējā gadījumā pusfabrikāti tiks pakļauti piesārņojumam. Nepieciešams uzraudzīt, lai darba vieta būtu tīra.
Izveidojot cehus var mazināt piesārņojuma iespējas, piemēram, pirmapstrādes ceha notiek izejvielu apstrāde (kartupeļu pirmapstrāde - mazgāšana, mizošana un skalošana). Vienā telpā tika iegūts pusfabrikāts, bet citā ceha notiek to apstrāde.
Cehus var iedalīt sekojoši:
dārzeņu cehs - šī ceha funkcija ir veikt izejvielas p/a un sagatavot p/f;
gaļas un zivju cehs - var nodalīt 2 līnijas, vienā līnijā tiks apstrādāta gaļa, bet otrā zivis.
karstais cehs - šī ceha funkcija ir gatavas produkcijas ražošana.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register