Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:900368
 
Evaluation:
Published: 03.05.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Nacionālie ēdieni    3
2.  Latviešu nacionālie ēdieni    4
3.  Latvijas tradicionālie ēdieni pa reģioniem    6
  Karaša (Zemagale)    7
3.1.1  Tehnoloģiskā shēma „Karaša”    8
3.2.  Koča (Vidzeme)    9
3.2.1.  Tehnoloģiskā shēma „ Koča”    10
  Buļbu blīni ( Latgale)    11
3.3.1.  Tehnoloģiskā shēma „ Buļbu blīni”    12
  Bukstiņputra (Kurzeme)    13
3.4.1  Tehnoloģiskā shēma „Bukstiņputra”    14
4.  Azerbaidžāņu ēdienkarte    15
  “Plovs “    15
4.1.1  Tehnoloģiskā shēma „ Plovam”    16
5.  Krievu ēdienkarte    17
5.1  „Gurķu zupa mājas gaumē”    17
5.1.1  Tehnoloģiskā shēma „ Gurķu zupa mājas gaumē”    18
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
Extract

Pasaulē tautas citu no citas atšķir pēc gadsimtu laikā nostiprinātām tradīcijām un paražām. Latviešu ēdienu tradīcijas ir attīstījušās kopš senseniem laikiem soli solī ar pārējām un vietējo iedzīvotāju saimniecisko darbību. Līdz ar to ir likumsakarīgi, ka latviešu nacionālie ēdieni tiek gatavoti no vietējiem produktiem.
Katras tautas goda lieta ir saglabāt savu identitāti un paražas, ieliekot tās no vienas paaudzes otras paaudzes rokās. Tomēr mūsdienu pasaulē nav tik viegli atšķirt, no kuras zemes kāds pārtikas produkts nācis.

Tradicionālā latviešu virtuve kopumā bija bez izteiktām garšvielām, garšas uzlabošanai parasti tika lietoti sīpoli, ķiploki un ķimenes, saldināšanai - medus. Ikdienā, ēdienu pagatavošanai, galvenokārt izmantoja labību – auzas, prosu, grūbas, rudzus, kviešus un miežus.
Ja ikdienā tradicionālā latviešu virtuvē gatavoja vienkāršākus ēdienus, tad svētdienās un svētkos galds bija bagātīgi klāts.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register