Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:913096
 
Evaluation:
Published: 23.02.2007.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Piena želeja
1. 100 g piena
2. 3 g želantīna
3. 20 g cukura
4. vaniļas cukurs (pēc garšas
Izšķidina želantīnu,pienu uzvāra ar cukuru un vaniļas cukuru,pēc tam pievieno izšķīdināto želatīnu pienam, var pievienot riekstus, rozīnes vai ogas, lej pāri kūkai, lie ledusskapī atdzesēties!

Krēmam:
1. 0,5 litri piena
2. 250 gr sviesta
3. 2 olas
4. 1 glāze cukura
5. 6 ēdk. miltu "Hercogs"
Sagatavo krēmu: sjauc visas satāvdaļas un karsē ūdens peldē līdz masa sabiezē. Vienu biskvīta kārtu sadrupina un ar to apbirdina kūku.

Sviesta krēms
200 g sviesta, 1500 g iebiezināta piena, sīrups (100 g pūdercukura savāra ar pusglāzi ūdens), mazliet konjaka vai ruma.
Sviestu saputo ar pūdercukuru, pievieno iebiezināto pienu, pielej konjaku un masu sakuļ ar mikseri. Ja vēlas, var iekrāsot ar kakao, kurkumu, pievienot ievārījumu.
Skābā krējumakrēms
480 g skābā krējuma,
42 g cukura.
Skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
Putukrējuma krēms
Puslitrs saldā krējuma,
200 g cukura, naža gals vaniļas cukura, ja vēlas, arī rīvētas citronu miziņas.
Ar mikseri sakuļ stingrās putās. Izmanto kārtu pārziešanai, ar konditorejas uzgali izspiež rozītes.


Biezpiena krēms
200 g biezpiena, 300 g saldā krējuma, 200 g cukura, vanilīns, ja vēlas, arī rīvētas apelsīnu miziņas.
Biezpienu izberž caur sietiņu vai samaļ blenderī, lai iegūtu viendabīgu masu. Pieliek rīvētas apelsīnu miziņas, cukuru, saldo krējumu un sakuļ stingrās putās.
Jogurta krēms
400 g jogurta, 2 ēdamkarotes želatīna, 800 g kompota, 200 g saldā krējuma, 100 g cukura.
Kompota sulā uzbriedina želatīnu, uzkarsē un atdzesē. Kompota augļus (zemeņu, meža ogu, ķiršu, plūmju, persiku, aprikožu, ananasu) sagriež gabaliņos (daļu atstāj rotāšanai) un pievieno jogurtam, vēlams tādu pašu augļu. Saldo krējumu saputo ar cukuru, jogurta un augļu masu, kā arī kompota sulā uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu. Ja vēlas, var pieliet arī kādu augļu liķieri. Samaisa, lej formā un atdzesē (12 stundas).
Olu krēms
5 olas, 200 g pūdercukura, 100 g šokolādes, 200 g sviesta, 50 g mandeļu.
Olas ar cukuru un rīvētu šokolādi liek karstā ūdens peldē un puto, līdz iegūta pabieza masa. Pēc tam vairs nekarsē, bet turpina putot, līdz krēms atdzisis. Pievieno mīkstu sviestu un sasmalcinātas mandeles.
Vārītais
Litrs piena, 200 g cukura, 150 g miltu, 6 – 7 olas, 500 g sviesta.
Pienu uzvāra kopā ar cukuru. Olas sakuļ ar miltiem un pievieno pienam. Mazliet uzkarsē, lai sabiezē, tad atdzesē. Saputo sviestu un pakāpeniski pievieno vārīto krēmu.
GLAZŪRAS
Šokolādes
- 100g melnās šokolādes, 50 g sviesta.
Šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno izkausēto sviestu un visu samaisa.
- 2 ēdamkarotes kakao, 150 g pūdercukura, 3 ēdamkarotes karsta ūdens, 30 g kausēta sviesta.
Visas sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā.
Citronu
150 g pūdercukura,
2 ēdamkarotes citronu sulas, ēdamkarote kausēta sviesta.
Sastāvdaļas samaisa un pārlej kūkai.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register