Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:924346
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.07.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma izveides ekonomiskais pamatojums    4
2.  Uzņēmuma raksturojums    5
2.1.  Ražošanas tehnoloģiskais process    10
3.  Izejvielu uzglabāšanas vietu aprēķins    11
3.1.  Noliktavas laukuma aprēķins    15
4.  Ražošanas telpu aprēķins    19
4.1.  Pirmapstrādes ceha ražošanas programmas izstrāde    19
5.  Ēdienu gatavošana    23
5.1.  Karstais cehs    23
5.2.  Aukstais cehs    27
6.  Palīgtelpu aprēķins    29
6.1.  Virtuves trauku mazgāšanas vietas aprēķins    29
6.2.  Zāles trauku mazgāšanas vietas aprēķins    29
6.3.  Personāla telpu aprēķins    30
6.4.  Telpu uzkopšanas inventāra uzglabāšanas vietas aprēķins    31
6.5.  Bāra aprēķins    31
7.  Apmeklētāju zāles aprēķins    32
8.  Tehnoloģiskā projekta skice    33
9.  Ražošanas darba organizācijas raksturojums    38
  Izmantotā literatūra    40
Extract

9.RAŽOŠANAS DARBA ORGANIZĀCIJAS RAKSTUROJUMS
Šosejas Tukums – Jelgava malā tik veidota neliela kafejnīca „Mielasts” ar kopējo platību 193.23 m2. Kafejnīcas interjers būs mierīgos, bēšos un brūnos toņos ar nelieliem krāsainiem aksesuāriem. Kafejnīca darbojas 14 h dienā. Mazliet vēlāk, kad apjautīs un redzēs reālo situāciju, tad, varbūt darba laiks mainīsies atkarībā no apmeklējuma. Kafejnīca vēl nav uzbūvēta, bet tai ir jau sastādīta atbilstoša ēdienkarte, uz kuras pamata tad arī tiek plānots kopējais ražošanas process. Veiksmīgi izveidota ēdienkarte ir ļoti svarīga uzņēmuma veiksmīgas darbības nodrošināšanai.
Kafejnīcā „Mielasts” tiek algots profesionāls un zinošs personāls, virtuves personāls darbu uzsāk jau stundu pirms kafejnīcas atvēršanas, zāles personāls ierodas pusstundu pirms kafejnīcas atvēršanas. Personāls tiek nodrošināts ar garderobi, kurā tiek izvietoti skapīši, personīgā un darba apģērba glabāšanai, no garderobes ved durvis uz tualetes telpu un dušas telpu. Tualetes telpai un dušas telpai ir kopēja priekštelpa, kur izvietota izlietne roku mazgāšanai, atkritumu tvertne, sienas spogulis un fēns, matu žāvēšanai.
Kafejnīcā 1 maiņas laikā ir 7 cilvēki. Apmeklētāju zālē darbu veic 1 bārmenis, kurš atbild par dzērienu gatavošanu un pasniegšanu, 1 viesmīlis, kas sagaida viesi, veic profesionālu apkalpošanu un konsultēšanu par ēdienkartē atrodamajiem ēdieniem (ja tas nepieciešams). Savukārt virtuvē strādā 1 pavārs ar vairākiem pavāra palīgiem, kuri darbojas katrs savā vietā.
Par visu telpu uzkopi rūpējas apkopēja, kā arī uzņēmumam ir savs tehniskais darbinieks.

• Izejvielu pieņemšana un uzglabāšana
Izejvielu piegādes laiki, jau minēti darbā, piegāde tiek veikta pa ieeju, kas speciāli paredzēta izejvielu piegādei un personāla ieejai. Izejvielas piegādājot tās tiek novietotas turpat esošajā noliktavā uz paletes, lai pēc tam personāls var visu sakārtot un salikt, tā kā tam jābūt.

Izejvielu pirmapstrāde
Pirmapstrāde tiek veikta 2 darba vietās. Dārzeņi, augļi un zaļumi tiek apstrādāti dārzeņu pirmapstrādes vietā. Stundu pirms virtuves darba laika, virtuves strādnieks veic sakņaugu mizošanu, mazgāšanu, pārtīrīšanu un skalošanu uz darba galda, tad mizotos dārzeņus novieto speciāli tam paredzētos traukos noliekot tos uz galda vai plauktā , līdz to tālākai realizācijai ēdiena gatavošanā. Vēlāk šajā darba vietā arī turpinās darbība, tiek griezti, skaloti nepieciešamie dārzeņi, kurus nebija nepieciešams tīrīt pirms tam. Starp dārzeņu p/a vietu un gaļas p/a vietu atrodas izlietne roku mazgāšanai, kurai ir ērti piekļūt no abām darba zonām. Gaļas/zivju darba vietā tiek veikta gaļas sadalīšana porciju gabalos, katrai grupai izmantojot savu inventāru. Darbs tiek veikts uz attiecīgā darba galda. Turpat atrodas arī gaļas uzglabāšanas aukstumkamera (3), kas ir kopēja ar dārzeņu aukstumkameru.

Ēdiena gatavošana
Ēdiena gatavošana notiek 2 cehos – aukstajā un karstajā.
Aukstajā iecirknī tiek organizēta viena darba vieta. Tiek iekārtots galds ar nepieciešamajām mehāniskajām iekārtām, sienas plaukti, izlietnes. Arī karstais un aukstais cehs ir atdalīts ar izlietni roku mazgāšanai. Ienākot ražošanas telpās, pie durvīm ir vēl viena izlietne roku mazgāšanai, kas domāta, lai rokas tiktu nomazgātas ienākot tieši ražošanas telpās, kopumā roku mazgāšanai ražošanas cehā ir paredzētas 3 izlietnes.
Karstajā iecirknī tiek iekārtots viens darba galds produktu apstrādei, Uz galda tiek izvietotas darbam nepieciešamās papildierīces. Virs galda tiek novietots sienas plaukts, inventāra un garšvielu glabāšanai. Ēdienu siltapstrāde tiek veikta uz plīts virsmas. Daži gatavotie ēdieni tiek uzglabāti marmītos, kuri ir ērti pieejami jebkuram ražošanas telpas ceham. Ēdiena porcionēšana tiek veikta uz tam paredzēta galda Pēc porcionēšanas šķīvis tiek pasniegts uz letes, no kuras viesmīlis to nes viesim.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,48 €
Work pack Nr. 1324204
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register