Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:977355
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.11.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ievads

Jogurts ir skābpiena dzēriens (produkts) ar izjauktu vai neizjauktu recekli un piesātinātu sausnas saturu. Jogurts ir viens no plašāk ražotajiem un patērētajiem skābpiena dzērieniem pasaulē. Arī Latvijā jogurts ir ļoti populārs, to ražo ar dažādu tauku saturu, sākot no vājpiena līdz pilnpiena, pievienoto piedevu veidiem un atšķirīgām konsistencēm.
Jogurtus iedala pēc konsistences vai pievienoto piedevu veida. Pēc konsistences pastāv šādi iedalījumi:
1)ar neizjauktu recekli – ražo ar termostata metodi;
2)ar izjauktu recekli – ražo ar rezervuāra metodi;
3)dzeramie;
4)saldētie;
5)koncentrētie.
Pēc pievienoto piedevu veida:
1)saldinātie;
2)aromatizētie.
Saldināts jogurts ir produkts, kuram ražošanas procesā pievienots cukurs. Kā cukura avoti, izmantoti dažādi augu valsts ogļhidrāti (saharoze, glikoze, glikozes sīrups). Jogurta un saldinātā jogurta ražošanā nav atļauta pārtikas piedevu pievienošana. Aromatizētais jogurts ir produkts, kam pievienotas garšas un aromāta piedevas. Izņēmums ir termizētie jogurti, kur produktu vēlamās konsistences nodrošināšanā atļauj izmantot piemērotus stabilizētājus.
Jogurta dažādību nosaka ne tikai konsistence un pievienotās piedevas, bet arī tauku un cukuru saturs, iesaiņojuma veids un uzglabāšanas ilgums.
Jogurts satur pilnvērtīgās olbaltumvielas un ogļhidrātus, kas gremošanas traktā rada labvēlīgu mikrofloru un neļauj attīstīties pūšanas baktērijām, uzlabo vielmaiņu un smadzeņu darbību, mazina holesterīna daudzumu asinīs, kā arī samazina iespēju saslimt ar vēzi.
Īpaša nozīme arī ir jogurta iepakojumam. Tam ne tikai jāsaglabā produkta specifiskās garšas, aromāta un konsistences īpašības, bet arī jāpagarina tā uzglabāšanas laiks, vizuāli jāpiesaista pircējs, jāreklamē produkts ar savu ērto un praktisko formu un jābūt mehāniski izturīgam. Iepakojumam, kurā iepako pārtikas produktu ir jāatbilst visām likumdošanas normām.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register