Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:979570
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.01.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums    5
2.  Apmeklētāju skaita aprēķins    7
3.  Sortimenta minimuma sastādīšana    10
4.  Porcijas skaita aprēķins    12
5.  Ēdienkartes sastādīšana    14
6.  Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde    17
7.  Kalkulācijas aprēķins    35
8.  Ēdienu kvalitātes izvērtējums    37
9.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins    40
10.  Izejvielu prečziniskais raksturojums    43
11.  Terminu skaidrojums    47
12.  Kopsavilkums    48
13.  Izmantotā literatūra    49
Extract

Katru gadu arvien straujāk attīstās tūrisma industrija. Latvijā ieceļo vairāk tūristu, tāpēc arī ēdināšanas uzņēmumiem un naktsmītnēm paveras attīstības iespējas. Uzņēmumiem jādomā kā piesaistīt vairāk klientu (t.sk. arī tūristus), lai tie iegūtu lielāku peļņu. Apskates objekti, t.i. kultūrvēsturiski pieminekļi un dabas objekti, piesaista tūristus, tāpēc tie iespaido ēdināšanas uzņēmumus, jo tūrists pēc ievērojamo objektu apskates, vēlas ieturēt maltīti. Bieži tūristi dodas vairāku dienu ceļojumos, tāpēc tiem nepieciešama arī naktsmītne.
Protams, ēdināšanas uzņēmumu mērķauditorija nav tikai tūristi, bet arī parastie iedzīvotāji, kuri dzīvo tuvējā apkaimē, vienkārši autobraucēji, kuri pa ceļam vēlas ieturēt maltīti, saviesīgu pasākumu (kāzas, prezentācija u.c.) organizētāji, kuri meklē vietu, kas nodrošinās ēdināšanu un apkalpošanu, kur organizēt pasākumu.
Svarīgi ir ēdināšanas uzņēmumos precīzi izstrādāt tehnoloģisko dokumentāciju, jo katru ēdienu ir iespējams sagatavot daudz un dažādos veidos. Precizitāte nepieciešma, lai saglabātu nemainīgu ēdienu kvalitāti un klienti būtu apmierināti.
Darba mērķis: iegūt praktiskās iemaņas tehnoloģiskās dokomentācijas izstrādē.
Darba uzdevumi:
Izveidot ēdināšanas uzņēmuma raksturojumu;
Izveidot apmeklētāju skaita aprēķinu;
Sastādīt sortimenta minimumu;
Aprēķināt porciju skaitu;
Sastādīt ēdienkarti;
Izstrādāt ēdienu tehnoloģiskās kartes;
Veikt kalkulācijas aprēķinus;
Izvērtēt ēdienu sortimentu;
Aprēķināt dienā nepieciešamo izejvielu daudzumu;
Izveidot izejvielu prečzinisko raksturojumu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register