Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:982268
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.03.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 10 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Pārtikas piedevas un to nozīme pārtikas produktu ražošanā    4
1.1.  Kas ir pārtikas piedevas    4
1.2.  Pārtikas piedevu nozīme pārtikas produktu ražošanā    4
1.3.  E – vielu iedarbība uz cilvēka veselību    5
2.  Pārtikas piedevu veidi    7
2.1.  Pārtikas piedevu grupas    7
2.2.  Dažu E - vielu klasifikācija pēc to ķīmiskajām īpašībām    9
2.3.  Vielas, kas nav pārtikas piedevas    10
3.  Pārtikas preču marķēšanas noteikumi    11
3.1.  Pārtikas preču sastāvdaļu norāde    11
3.2.  Pārtikas piedevas, kuras aizliegtas lietot skolās    12
3.3.  Pārtikas preces, kuras tiek obligāti norādītas uz produkta marķējuma    13
3.4.  Pārtikas piedevu ierobežojumi    14
4.  Viļānu pilsētas piedāvāto pārtikas produktu marķējuma analīze    16
4.1.  Viļānu pilsētas iedzīvotāju zināšanu un informētības līmeņa analīze    16
4.2.  Veikalu īpašnieku zināšanu un informētības līmeņa analīze    20
4.3.  Preču marķējuma izpēte    21
  Secinājumi    23
  Priekšlikumi    24
  Izmantotās literatūras saraksts    25
  Anotācija    26
Extract

Pēdējā laikā ir vērojams, ka Latvijas iedzīvotāji sāk aizdomāties par to, cik veselīgi ir tie pārtikas produkti, ko lieto ikdienā. Pircēji sāk pievērst savu uzmanību ne tikai pārtikas produkta vizuālajam izskatam, bet arī marķējumam. Bet kas ir marķējums? Marķējums ir produkta savdabīgs šifrs, kurā ir atspoguļots produkta sastāvs.
Paņemot preci, ne reizi vien, pircējs pamana noslēpumaino burtu „ E ”, kurš ir papildināts ar dažādiem burtiem. Jautājot pārdevējam, patērētājs ne vienmēr varēs saņemt informāciju par to, ko īsti nozīmē šis „ E ” un kā tas varēs ietekmēt pircēja veselību.
Autores uzmanību piesaistīja Viļānu pilsētas iedzīvotāju un veikalu īpašnieku informētība par dažādām pārtikas piedevām, kas tiek lietotas ikdienas uzturā, kā arī produktu marķējums.
Lai varētu noskaidrot Viļānu iedzīvotāju un veikalu īpašnieku informētības līmeni par dažādām pārtikas piedevām, ko lieto ikdienas uzturā, un pārtikas produktu marķējumu, tika atlasīta un izanalizēta pieejamā literatūra, sameklēta informācija internetā, tika izstrādāta aptaujas anketa iedzīvotājiem un intervijas jautājumi veikala īpašniekiem.
Pētījuma objekts – pārtikas produktu izpēte tirdzniecības sistēmā.
Pētījuma priekšmets - produkti, kuru lieto ikdienas uzturā.
Darba mērķis: izpētīt un izanalizēt pārtikas produktu sastāvu un to dažādību veikalā, noskaidrot iedzīvotāju informētības līmeni par „ E ” vielām, kā arī izpētīt produktū marķējumu.
Pētījuma hipotēze – Daudzi cilvēki nav informēti un neinteresējas par pārtikas produktu sastāvu, ko viņi lieto uzturā ikdienā.
Pētījuma uzdevumi:
1.Atlasīt un izanalizēt literatūru un informāciju no interneta par pārtikas produktu sastāvu un „ E ” vielām.
2.Izpētīt likumdošanu, kas ir saistīta ar „ E ” vielām.
3.Sistematizēt pārtikas piedevas pēc to ķīmiskajām īpašībām.
4.Izpētīt piedāvātos pārtikas produktus veikalā un apstrādāt iegūtos rezultātus.
5.Izanalizēt pētījumā iegūtos rezultātus.
Pētījuma metodes:
Teorētiskās literatūras un interneta resursu atlase, analīze.
Aptauja ( Viļānu pilsētas iedzīvotāju anketēšana) .
Matemātiski statistiskā datu apstrāde.
Pētījuma bāze: Viļānu pilsētas iedzīvotāji.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register