Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:135658
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.02.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma teritorija    4
1.1.  Ietves    4
1.2.  Autostāvvieta    5
2.  Ēdināšanas uzņēmumos jānodrošina    6
2.1.  Ieeja    6
2.2.  Pasažieru lifti, slīdošās slīpnes    7
2.3.  Tualetes    7
3.  Simboli    9
4.  Raksturīgās kļūdas būvniecībā    10
5.  Ēku pieejamības situācija Latvijā    12
6.  Secinājumi    13
7.  Izmantotā literatūra    14
Extract

Pieejamība nozīmē, ka tas, ko vēlos ir man pieejams. Vai tie būtu sociālie pakalpojumi, man nepieciešamā informācija vai arī apkārtējā vide. Un savukārt apkārtējās vides pieejamība nozīmē, ka sabiedrībā par vienu šķērsli ir mazāk, lai cilvēki ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem, veci cilvēki un māmiņas ar bērnu ratiņiem un vispār ikviens sabiedrības loceklis varētu nokļūt tur, kur viņš vēlās – skolā, darba vietā, poliklīnikā, veikalā, pie draugiem. Vides pieejamība nojauc daudz barjeras un rada apstākļus citām brīnišķīgām lietām demokrātiskā sabiedrībā– līdzdalībai, sapratnei, vienlīdzībai.
Mēs dažkārt aizmirstam, ka svarīga ir nevis viņa invaliditāte, bet gan viņa personība. „Vienmēr vērsies pie cilvēka tieši, nemeklējot starpnieku. Tas, ka cilvēkam ir fiziska invaliditāte vēl nenozīmē, ka viņš ir nespējīgs saprast un sazināties ar citiem.” Ir vēl daudz un dažādi aizspriedumi, kas radušies laika gaitā. Lai uzlabotu šo situāciju, ir jāsakārto apkārtējā vide, lai invalīdi un cilvēki ar ratiņiem varētu justies tikpat labi un droši kā pārējie - pastāvētu šī vienlīdzība. Arī tie ir cilvēki ar savām vajadzībām un prasībām.
Darba mērķis- apskatīt ēdināšanas uzņēmumu pieejamības prasības.
Uzdevumi:
•noskaidrot kādas prasības ir noteiktas iekārtojot uzņēmuma teritoriju,
•prasības ēdināšanas uzņēmuma ēku un telpu būvniecībā,
•apskatīt raksturīgākos simbolus,
•noskaidrot kļūdas būvniecībā, kas visbiežāk sastopamas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register